Partner

juni 2024
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Inlagt av Mart, januari 6th, 2013

2013 Premiär 3e Januari

Så vart året invigt. Jag och Daria hade spanat in sol, 6 grader och frisk V så allt stämde perfekt för att ta årets premiärsurf.
Vi satt hemma och frekvent uppdaterade uddevallabron mätarn, har ju som regel 11 m/s i medel på V för att det skall vara riktigt bra. Nu vart uppdatereingarna typ 40 min sena, vinden låg på 8,5 m/s i medel, men över 16 på toppen, så det var ju klart vind i görningen. Vi bestämde oss för att dra och kolla in läget.
Väl på plats under bron har vägverket gjort ett grymmejobb och rensat ALLT sly, gräset är slätt som en golfgreen.

Vinden såg inte riktigt ut att finnnas, men vi gick ner på udden och jorå, det kom allt några pärlor som lätt skulle få 5,8 och freestyle brädan att sticka. Så bara full fräs och upp och rigga.
Väl ute på vattnet så var det väl mycket på NV så det gick inte att köra hela vägen över. Dessutom så skymmer pylonen rätt mkt när man kommer in, så inte optimalt.
Sen är det en annan faktor som heter psyket… satan vad obehaglig första repan är när man skall slå mitt ute på , det är så nära 0 grader i vattnet man kan komma, och sen tvångsmässigt ramlar i.- Kollar snabbt ner i vind och tänker ”OK, om jag tuppar av, så driver jag ivarjefall innanför udden, så lugnt…”. Efter en par tre repor så försvinner denna känslan men just första repan i halv kass vind…
Vi fick några korta vändor i solskenet, provade att ta oss upp ovanför pylonen in i viken ovanför, men det var aldeles för kass vind, så bara att länsa hemmåt igen.
Nedriggning och lite varm nyponsoppa. Inget super surf, men alltid skön känsla att ha tagit permiären tidigt och sen är det alltid bättre att surfa än allt annat.

Såg att Ingemar hade hittat oss på konfen också och tagit en bild:
Konfen inlägg: http://www.surfzone.se/forum/showthread.php?89877-För-mycket-is-i-fjorden-(Uddevalla)
Bild:

3 kommentarer till2013 Premiär 3e Januari

 • Jonas Sörensen

  Hepp

  Tog också premiär den 3:e i ett soligt Lejet . Hade full sula i 4.7:an och det blev många fina flygturer i de fina vågorna. Man passar sig dock för att ramla i för mycket då det är som Martin skriver ganska kallt, gjorde bara ett bakåt loop försök då detta alltid slutar med att jag får bada.
  Blev dock trött och kall om händerna efter cirka 1,5-2h på vattnet. Men jag var ganska nöjd med min session och det var egentligen inte bara kylan som gjorde att jag avslutade.
  Har nu varit på surfers och inhandlat ett par bättre handskar då öppen handflata var i kallaste laget när det är cirka 2 grader i vattnet.
  Så nu är jag bättre rustad för mera surf i vinter!

  /Jonas

 • Berra

  Hatten av gubbar! Fina bilder Mart!

  Själv har jag badat i 30ºC i Thailand över jul och nyår. Superskönt men inte fullt lika manligt som ert badande. Har plöjt en och annan surf blaska under parasollen också så surf-abstinensen är all-time-high. Hoppas vi ses på vattnet snart. /Berra

 • D´Aria

  Jonas, låter som en fin premiär. Själv har jag limmat igen flera hål i dräkten som satt på ett olyckligt ställe. Har nog aldrig varit så j-vla kall förut. Nåväl kul att få ha en tidig premiär! Lite kul med Marts jämmer om att ledigheten sabbat brädans bärighet 🙂

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>