Partner

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Inlagt av Soulman, juni 18th, 2011

Uppföljning

Hållömätaren över 15m/s SV-VSV då är det bra i Fiskebäcksvik. På fredagen körde vi 4,2-4,5 och mätaren stod på 16-16,5 och då är det fullt drag. Nu var det kanske 10° mer mot SV än sist (mätaren visade samma VSV) och då blir det riktigt fin träff på babordshopp. Det medförde ett mission: babordsloop. Pelle bemästrar ju detta sedan länge, men vi övriga tre som var på plats, Martin, Micke och Erik, har inte riktigt fått kläm på det.

Det blev bra hets denna dag. Pelle drog av en hög efter ca 20 sek och vi andra följde hans exempel. Martin drog av en hög och riktigt fin redan på första försöket! Erik och Micke rullade av lite mindre med mycket ryggplask. Pelle på hemma vatten är alltid svår att slå. Några loopar gick helt rena utan mast-touch.

Detta var en dag då Fiskebäcksvik visade sin bästa sida och det så mycket mer inspirerande att köra fler tillsammans!

6 kommentarer tillUppföljning

 • Mart

  Håller med Erik, sicket ladd!!!

  Det var underbart roligt att köra tillsammans och själv kan jag inte sticka under stolen med att babordsloopen är en värdig utmaning och så roligt att vi är många som börjat traggla, alla på samma vilkor, Erik, Micke, Dária och jag.
  Och att köra tillsammans med ruttade Pelle gör ju att ”Inget är omöjligt….” och ”Har du provat då…?? ” är dalmasens utryck som gör att vi alla måste loopa gärnet.
  Laddet att gå ut på vattnet och i bilen kommit överens med Erik att ” Det är minst 5 loopar som gäller åt-fel-håll, och sen se Erik dra av första gjorde att det liksom skenade loss i hjärnan och jag brände av på en rejäl spetsig läpp och fick ett rejält frånskjut, -yepps, mycket mer än jag vågat tro på, men så vart ju rotationen igång. I landningen hade jag i början ingen aning om vart jag befann mig. Men i slutet på dagen efter kanske 10 loopar så började några hitta landningen och jag kunde vattenstarta upp i stropparna.
  Nu är vi på gång på riktigt och som jag tidigare analyserat- det krävs 50 försök innan den sitter, så nu är det bara mass-träning som gäller. Nästa tillfälle oavsett freestyle och 5,8 eller 4,2 och vågisen, så är det minst 5 som gäller.
  Ruggigt roligt att Erik lyckades fånga in en av de sista försöken på bild, och jag minns det precis hur det kändes, trötta, slitna armar, men visste att kameran var på G, så det var bara att ladda av.
  Läääännntaar, efter nästa surf med norra-bohusläns hopp-kåtaste liga. Kanske skall det mytomspunna spottet i norr gå av, då skall jag snurra högt…;-)
  /Mega Mart med ömmande rygg

 • Jon

  Härligt ladd och härliga bilder=)
  Ni ser ut att ha fått 2 riktigt fina dagar där uppe nu, grattis=)
  Måste komma upp och prova era hemmavatten någon gång framöver! Kör ni rena vågbrädor här när det trycker på ordentligt eller är Freestylewave att föredra?
  Blir man själv på vattnet om man åker upp och kör en bra vardag eller tar ni ledigt dagtid när prognoserna är bra? lite tråkigt att vara själv på vattnet om man ska testa nytt spot första gången…
  /Jon

 • Solum

  Vi försökte ju hålla och flyga längre innan vi roterade på styrbord och det gav ju verkligen resultat. Pelles som är med på bild är dock så delayed att han nästan når vattnet innan han snurrar. Hade den bara varit ett par meter högre så vore den klockren!

 • Solum

  Hej Jon!
  Vi kör freestylebrädor på 100-110 liter i mindre vind men när det drar på ordentligt tar vi fram vågbrädorna. Det hade säkert funkat bra med FSW men vi brukar ta några turer till Danmark och Halland/Skåne per år och då vill man ju ha en riktig vågis.
  Det är bara Pelle av oss som bor i Lysekilstrakten vi andra bor runt Uddevalla. Pelle är ju ofta ute här men vi andra kommer bara ut när det är riktigt bra vind men det kan ju i och för sig vara en vardag.
  Du får gärna komma och surfa hos oss! Släng in ett mail på våran info-adress så kan du få ett meddelande när vi är på väg ut.
  /Erik

 • Micke L

  Ja vad ska man säga! Sitter här hemma som en pundare som behöver sin fix. det va riktigt j..la kul trots att det tog ett tag innan jag kom igång och laddade. Just det att jag kom igång sent gör ju ännu mer att man vill köra igen jag han ju liksom inte köra färdigt.
  Vaknade natten till lördag av att jag va mör i kroppen, vaknade söndag morgon av att hela kroppen värkte och va mör. Kan bara betyda två saker 1. jag e sjukt otränad 2. det va ganska hårt där ute, jag tror och hoppas på nr 2.
  Hoppas nu att jag snart får känna den goa smärtan igen det är 100% kärlek.

  Hoppas alla laddar lika hårt nästa gång, och att det blir snart!

  //Micke

 • D´Aria

  Gött gubbar! Låter som man missade en grym session!! Vi har lite bilder igen, härligt!
  Delayed alltså…ser rätt coolt ut i sekvenserna. Micke det kan nog luta åt att du får kombinera 1:an o 2:an. Nästa gång vill jag inte missa!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>