Partner

maj 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Inlagt av Mart, juni 1st, 2011

Secret med 5,7- Enda vinden under Kristiflygare??

Efter lite snabb tel chat med Pelle, så beslutade jag och Daria oss för att satsa på kvällspass i Skalhamn och dra en repa över till ”Secret” (all spots av klass måste ha ett secret…;-)).

Under hela resan dit, så re-loadades Hållö mätaren var 10:e minut och YES, vinden kom så sakteliga. Pelle mekade upp bommen så vi kunde rigga på parkerinen och det var bara att rigga på 5,7-5,8. Jag rullade ut mitt gamla boxer med 1 meters silvertejpad reva, seglet har inte vart uppe sen olykan då det trasades så jag förväntade mig geggig gammal silvertejp utsmetat,  men allt såg bra ut.

Sen var det att promenera ut på piren för att slippa massa småslag innan vi är ute där vinden kommer. Det var kajka som gällde, men lite småbyar signalerade att det fanns vind där ute… Vi höjdade upp några slag och sen var det bara att ta sats på en by och bara-stå-helt-stilla-och-inte-andas-eller-röra-sig-planing och leta lite småvågor att hålla planingen över hela fjorden och yepps, det lyckades. Väl framme blev jag lite kluven… Pelle hade vänt- skulle det inte bli nått?? Men D’aria hänkade på, så jag körde in i viken. Några slag så vart man uppe i den platta bassängen och vinden ÖKADE, sådär precis exakt som vi förutspått när vi analyserat DMI och prognoserna.

Sen vart det full fart på tricks åt alla håll och vinklar. Man blir rejält trött och vi klämde av 2h surf. D’aria flippade Volcans och helt super-smooth duck-jibes a’la Peter Hart instruktionsvideo. Pelle var som vanligt ståsäker med 540:s och även 1-hands och själv så vart det äntligen lite revanch, så satt spock 540:n igen- 3 på raken. . . och yepps, nu blir det även loop-träning ”åt fel håll”. Gamla hederliga plattvattenloopar, så bara att börja nöta.

På tillbakavägen så hade vinden vritt över lite på SV, så vi fick ta ett extra slag för att komma upp emot Lindholmen och sedan slöra neråt. Det är så fantastiskt vackert här ute. Massa små skär, öppet hav utanför och freestylebassängen med helt plattvatten och lite extra tryck på vinden längs bergskanterna. Helt klart värt att åka 45 min på.

Väl hemma 21:00 var det bara att tacka grannen och deras pojk som passat Love, grymmt bra med schyssta grannar.

Bifogar bild med mätningarna på Hållö http://www.utpost-hallo.nu/Vader.htm samt Uddevalla bron, som referens på vilken vind vi hade. När det blåste som bäst, så hade man kunna kört 5,3-5,4 men 5,8:an var inga problem.

1 kommentar tillSecret med 5,7- Enda vinden under Kristiflygare??

  • Solum

    Pelle och jag körde dagen efter. Vi hade 12,2 när vi riggade och när vi hoppade i hade det vridit lite och minskat till 9,8. Då planar man knappt alls. Sedan ökade det så det låg mellan 10 och 11. Då är det ok ute på men det måste upp över 11 för att secret skall funka med 5,7 och freestyle-planka. Vi var inne och testade men det var ju för lite även om vi hade bra drag utanför. Vi lade oss istället mot Lindholmen där vi fick lite plattvatten som var helt ok. Jag fick satt några spock, volcans och willys så jag är nöjd men storebror Pelle svor mest denna dag även om han hade några försök som börjar likna flaka. Vem skall bli först med detta trick?!?

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>