Partner

mars 2024
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Inlagt av Mart, juli 18th, 2011

Bohus-Malmön Ost vridande till Syd

Söndag 17 Juli: Jag, Micke och Pelle gav oss ut på Malmön, för att spotchecka lite  nya ställe i jakten på bra Ost- Syd Ost ställen och kanske få smaka på lite vågor.

Vi hittade efter lite letande det för dagen bäst spottet på Dragsholme http://kartor.eniro.se/m/aGpdL

Vi riggade upp våra 5,3:or och Freestyle brädor och vinden kom åt relativt bra, trots att ön skymmer lite, men det är ett ganska litet berg. Det finns 2 stora flak med grundare vatten och en del grynnor. Längst ut bröt det hårdast, men väldigt stökig våg. Det roliga var dock att trots att det var ostanvind, så kom vågorna från SV och bröt in, så det var ren cross-off-shore.

I den djupa delen av viken, kom vinden åt bäst pga. kil-formningen där det var längre öppen yta. Och det var fint plattvatten bakom uddarna.

Efter en stunds Skyfall, så vred vinden från ESE-> ren Syd och vi fick prova på att hoppa lite side-shore och letade rid-vågor som tokar. Där det bryter vart det dock ganska grunt och risk för att gå tort. Den norra udden var renare våg och kan bjuda in till någon sväng innan den bryter.

Vi kommer garranterat återvända dit igen på O-SO riktning, då inget annat ställe vi provat vart bättre. Sedan om vi har vind från SO-V och 2 meter Swell, då kan nog vågorna bryta rejält annorlunda.

Riktigt trevlig och skön grabbdag, med fint surf och mycket letande ifrån Pelles buss.

Vi fick bilder skickat på oss från Daniel Röjnemark, som bor granne med spottet. Som ni ser på första bilden var det ganska kraftigt skyfall. Och som Ni ser på andra bilden, så vart det lite mysiga swell som rullade in, lite större, så kan det bli något.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>