Partner

maj 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Inlagt av Micke, april 24th, 2010

Tema Loop!!

Igår lyckades vi få till ett snabbt afterwork-surf i Sunningen, det va jag, Martin och Fredrik. Martin satte nivån redan ett par timmar innan surfet då han gjorde klart för mig att det va loopar som gällde inget annat! Väl på plats möttes jag av en buss packad med pepp, Martin och Fredrik va laddade så in i h… Martin pekade med hela handen som bara han kan och sa ”5 loopar åt fel håll direkt inget snack” som tur va för mig så är ”fel håll” rätt håll :-).

Vi riggade 5,0-5,3 och jag valde freestyleplanka för att få bra popp till loopen. Martin och Fredrik körde FSW och vågis, vi valde optimal utrustning för just loopen det va ju inget annat som gällde.

Nere vid vattnet möttes vi av en lots och en rejäl båt som sakta gled förbi, jag höll mig lugn men Martin stack ut och körde, kom tillbaka och signalerade segelbyte det va lite för bra tryck. Då vi hade ont om tid så va det inte vad vi ville höra, tystnaden när vi riggade om va total, 4.5-4.7 blev det och på´t igen.

Martin är det ordning och reda på, gick ut stenhårt och körde sina 5 loopar varav en jag såg va sjukt bra och riktigt nära att sitta. Då han hade gjort sina 5 tyckte han att det va lika bra att fortsätta och det såg bra ut. Själv hade jag blandad framgång med looparna, första glömde jag brädan i vattnet, den andra satt riktigt gött, sen va det mixat med en där jag fick klockrent popp och hade mängder med tryck i riggen vilket resulterade i en överroterad, ingen skön landningen men flygturen va helt idyllisk :-).

Efter en liten stund kom Fredrik igång och jag ser honom slöra ner och dra av ett riktigt bra försök, mycket imponerad både på laddet och resultatet, särskilt med tanke på att det va ett av dom första någonsin för honom. Han drog av ett gäng försök till i den aningen byiga vinden som till slut vred upp mot nord och blev skräp!

En riktigt kul eftermiddag där inte vinden va den bästa, lite byig och vred lite, sen på slutet kom det lite hagel och regn också men som sagt riktigt kul med 3 tokladdade gubbar som körde stenhårt.

Mest impad av Fredrik som verkar ha sålt sina spärrar på blocket så där e det inte långt kvar tills att loopen sitter.

Hoppas på samma pepp nästa gång!

//Micke

3 kommentarer tillTema Loop!!

 • Solum

  Låter som en dag i min smak! Jag blir dock lite orolig, här kan man ju inte missa en dag för då är man långt efter. Jag sticker nog ut nån dag här i smyg… =D

 • D´Aria

  Micke vilken grym sammanfattning! Denna dag blev det inget fotande på surfet, för kort tid. Men lite aftersurf bilder är inte fel det heller. Funderar vad vi pratade om när du fotade mig Micke…

  Bara att tacka för inspirationen boys! I år skall det övas loop 🙂

 • Micke

  Ja vad vi pratade om där kan man ju undra men det va ju grymt kallt i vattnet…. 🙂

  Som sagt blev inga surfbilder utan jag fick slänga fram mobilen och skjuta lite därav kvalitén.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>