Partner

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Inlagt av Ted, maj 1st, 2010

Loopa i grått

Då så! Nu jävlar e det dags att testa knät tänkte jag när mina ögon anade 13m/s i övermorgon. Lördag får det bli tänkte jag men jag behöver en vapendragare så här på min premiär. Vet ju inte vad knät hittar på och man vill ju inte bara ligga och dököra heller. Micke ringdes och en dejt lovades preliminärt på lördag kl 09.00 i långekärr. Det skulle bjudas på 12m/s runt sydväst vilket skulle passa bra som start. Prognosen var lite luddig och ändrades hela tiden men sista budet var vind från 09.00 till 14.00. Det skulle klarna upp under dagen.

Vi kom dit och det såg väl så där upphetsande ut. Grått, kyligt och skapligt byigt men det spelade ingen roll för vinden fanns ju uppenbarligen där. En gnutta pepptalk och en banan senare så var micke på vattnet och jag erbjöd mig att vara fotograf de första 10 min. Det micke inte visste var att det fanns en lömsk baktanke med det hela. Jag var nämligen osäker på om jag verkligen hade riggat rätt och han var min testpilot utan att veta om det. En kamera kan övertyga de mest skeptiska. *Garvar* Det var tur att han stack ut för vinden var sporadisk och ibland helt frånvarande. Det kan nog skyllas på en riktning på Syd-sydväst och ett imponerande berg som ligger i vägen. Jag är nöjd för jag slipper rigga om till 4.5. Får skylla min dåliga koll på allmänt lite surf de sista åren. Antalet turer kan räknas på en fot och en manslem under två år.

Då var det dags! Vingla ner med utrustningen till vattnet OCH sjösättning. Alltid samma sköna känsla varje premiär. Vada ut en bit så man kommer förbi hoppbryggan. Hoppa upp och IVÄG!! HÄRLIGT! Det är inte mycket som slår känslan av att känna den tysta kraftiga accelerationen mot andra sidan. Målet idag var för mig att se vad mitt knä klarar och tog det ganska så lungt… till en början.. sedan spårade det ur som det alltid gör när jag och micke surfar. Looporgie! Det är konstigt för man kan alltid muntra upp någon med en loop och allra bäst är väl en hårt satsad loop som inte slutar som det är tänkt utan som oftast slutar i smärta och suddigt seende. Alltså dagens tema blev loopar i grått väder. Tyvärr kunde det blivit loopar i blått om vi hade vart kyliga istället för vinden och väntat två timmar. När vi hade packat och skulle lämna stället så var det bar himmel och vinden hade ökat några sekundmeter. Det skulle nog micke uppskattat för hans små apfötter såg ut som två palsternackor med tio vita bönor framför. Han skulle hem och njuta av smärtan när han återfår känseln, om han nånsin får det. Allt kan han tacka den fantastiska sommarventilationen i hans pjucks. Senare ringer han och ställer frågor om våtdräkter så jag antar att botten var nådd. Det var kallt, grått och hårt väder. Men innerst inne är man alltid varm så länge man får bränna av en LOOP!

På återseende!  / Shredd-Ted (som micke säger)

4 kommentarer tillLoopa i grått

 • Micke

  Ja du Shredd-Ted det va ett kyligt surf ska gudarna veta men som sagt surf är alltid kärlek. Ångrar lite att vi inte väntade men det är lätt att vara efterklok.
  Jag kan säga att när jag efter ca 2 timmar från det att vi kom upp fick tillbaka känseln i fötterna märkte jag att allt inte va 100, det gjorde ont som f..n i hälen. Det visade sig att jag hade en mussla inne i mig inte trevligt alls så nu kan jag inte stödja på vänster häl. Det va kanske tur att jag inte hade känsel i foten när den bestämde sig för att penetrera 🙂

  Hoppas knät håller så att vi snart kan hetsa varandra igen 🙂

  //Micke

 • Mart

  Vilken underbart skriven berättelse Ted, grymmt underhållande kåseri om 1:a surfet och Mickes loophets…vi känner alla till det..
  Hur känns knät? Vore ruggigt gött om vi kan få se dig mer på vattnet under detta året.

  Själv bangade jag, hade snickeri-hets, då jag bestämmt mig att bygga ett utebord till Jenny i födelsedagspresent… Tog längre tid än beräknat, men hon blev i varjefall glad- kanske kan vara värt 3 bonus surf..;-)

 • Solum

  Härlig läsning! Jag var som vanligt bortrest och har nu missat 2 grymma helger. Nästa helg är jag hemma så nu får vi se om vi bjuds på ännu en blåsig helg.
  Välkommen tillbaka Ted! Det bästa vore att se dig dra av en ”lufttrumma” till Run to the hills på Kristi Himmelfärd! =D

 • D´Aria

  Vilken skön läsning och gött att du kommit ut på vattnet Ted. Vi får hoppas ditt knä känns bra.
  Undrar hur många inlägg vi får i år med Loop som ämne 🙂

  Blev inget för mig heller i helgen, men hoppas på denna helg. Hade ju varit fint med en resa ner till Jockes områden imorgon…ett rejält vågpass innan Klitmöller hade ju suttit fint. Håller dock inte med ledighet 🙁

  Martin, hälsa Jensan att det där bordet är värt mer än 3 points 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>