Partner

juni 2024
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Inlagt av Arendal, januari 26th, 2016

Starboard Flare 111 2016 – Unboxing

 

Äntligen! Så kom då tillslut min nya bräda, nästan rykande färsk från Thailand via kort mellanlandning i Stockholm.

Av ett antal orsaker kände jag att det var läge att ta ett steg upp i volym och storlek från min Naish Freestyle 100 till något runt 110 för att ge den lilla extra flytförmågan jag saknat för att lättare nöta segelsnurrar och allmänt få en lite stabilare plattform för att utveckla den fria stilen på allvar. Dessutom matchar det bättre mot Evo:n på 83 l. Då begagnatmarknaden inte direkt svämmar över av freestyle i denna storlek (1-2 st per år typ?) var det lika bra att satsa på nyproducerat och ge sitt bidrag till den globala ekonomin, så jag hakade på ett förbeställningserbjudande och öppnade upp lädret.

Igår, den 25:e januari, stod jag redo med kniv, ensam i lägenheten, redo att gå loss på den stora lådan på vardagsrumsgolvet:

box

 

Innanför pappen fanns en inte allt för väl inpackad bräda. Lite bubbelplast och några små frigolitblock i nos och akter verkade dock gjort sitt jobb då inga skador kunde hittas:

utan_box

 

I rummets klena ljus framträdde tillslut en grön och vit design som tyvärr inte görs rättvisa i dessa bilder. Finishen är inte lika matt som det ser ut och den gröna färgen är mycket intensivare.

uppackad

 

Nu är jag långt ifrån kompetent nog att ge vettiga kommentarer på shape etc. men spontant ser denna bräda ut att ha betydligt mer volym i aktern än Naishen. Däcket är mer välvt och känns som att fötterna och ankeln kommer få en mycket skönare position och vinkel.

uppackad_sidan uppackad_botten

 

Lite siffror att begrunda. Vikten (inkl. stroppar) verka ligga runt 7.5 kg. Stropparna sitter förresten med fyra st skruv i bak medan framstropparnas två skruvar fått någon sorts plastdetalj som fungerar som bricka med piggar upp mot själva stroppen och en utskjutande klack som passas in i en skåra bredvid skruvhålet. Syftet är uppenbarligen att förhindra att stroppen vrider sig vilket verkar fungera hyfsat.

specsmed_stroppar

 

 

Fenan på 22 cm passar in i en power box vilket såklart är smidigt. Gissar att jag framöver kommer vilja gå mot något kortare.

med_fena

 

Abstinensen är värre än på länge. Bara att plåga sig ut till helgen kanske? 🙂

med_mig

1 kommentar tillStarboard Flare 111 2016 – Unboxing

  • Berra

    Underbar läsning. Vår terminator är allt annat än pensionsfärdig! Kör så det Björn!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>