Partner

maj 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Inlagt av Soulman, mars 21st, 2014

Premiär 2014

Våren har varit blåsig och mild så jag har varit på gång ut flera gånger men det har krockat med annat. Idag kunde jag sluta lite tidigare och trädtopparna ruskade i vinden.

Eftersom jag inte fick med någon kompis på vattnet så blev det trygga Sunningen. Prognosen var lite avtagande så även om mätaren visade 13,7 m/s så tog jag Freestyle 100 och 5,0. Eftersom det verkade vara bra drag så tog jag min lilla freestyle fena, Josh Stone edition, som nog snart är 10 år gammal. Jag tyckte den var ett felköp då eftersom det var svårt att lägga tryck på fenan när man skulle ta höjd då den slidedade ur. Idag var det dock helt rätt! Man har nog fått en mer upprätt åkstil den senare åren och då mindre tryck på fenan för det var inga problem att ta höjd med den. 5,0 och Naish freestyle 100 är annars en kombo jag sällan kör men denna bräda är ganska bra på sväng och förlåter en hel del studs så det var en helt perfekt uppsättning.

Första halvtimmen safe-körde jag med de öppna handskarna på och mycket jippar och slag. Det var fina spetsiga hoppramper och poppet i brädan gjorde att man fick fina fullplaningsglid. Det är riktigt kul att i full fart jippa för att sedan speeda över och fullplaningsduckjippa på andra sidan, old school!

Jag hade egentligen tänkt strunta i hopp och snurr tramset men jag testade några Volcan och efter några försök lyckades jag sätta ett par. Jag blev sugen på att försöka lite Spock och jag brukar ha problem med att brädan hittar ett spår baklänges och till slut kör jag ner aktern. Med denna gudomliga fena blev det istället ett kontrollerat slide och smack så satt 540. Och sedan två till! Denna fena skall definitivt köras mer i Sunningen!

DSC_1156Lillfenan på…

DSC_1155Tänk om alla bra spots hade varit lika enkelt tillgängliga som hemmaspotet…

2 kommentarer tillPremiär 2014

  • Mikael

    Gött med premiär!
    Tror inte jag är med längre i mail listan och jag en del riktigt dåliga gopro filmer som jag vill lägga upp 🙂

    REX

  • Berra

    Gött att höra att någon fått till en go dag här hemma. Det inspirerar och ger tvångstankar – nu måsta jag också hitta ett hål i kalender en blåsig dag!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>