Partner

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Inlagt av Soulman, september 27th, 2014

Fett lågtryck

Efter en vindfattig PWA-vecka med mest badmintonspel så kom första höstvinden dagen efter. SMHI-varning för hårt väder på fredag och lördag triggade igång alla BFCare. Efter ett gäng mail som snurrade i mailboxen så var de flesta på. Pelle och Martin var ute redan på fredagen i stadiga 14-16 i medelvind. 4,2-surf och stora vågor. Rak väst och vridande något mot nordväst gav bra vinkel. Det yttre brytet var stort och ibland blev det bara vitvatten. Det längst in är lite mindre men denna dag var det 1-2m och gav fina långa linjer.

På lördagen var Daria och Micke ute redan kl åtta och vinden låg kvar på nästan rak väst. Erik och Pelle kom ut ett par timmar senare. Stundtals var det lite fattigt med vind med 4,2 men sedan vred det lite mer mot VSV och ökade till 17 i medel och 21 i byarna. Då var det fullt blås i trasorna! Det yttre renade upp lite bättre och det gick ibland att rida hela vägen in till inre. Även idag var det längst in riktigt bra men vinkeln var sämre så vi testade att flippa seglet i ingången för att slippa få så mycket drag i akterliket. Vad enkelt det blev då! Då kunde man gå mycket hårdare i toppsvängen och få bättre träffar. Detta skall vi definitvt använda mer och även i det yttre brytet.

Lite filmande från hjälmen blev det och vi hoppas kunna lägga upp lite bilder och snuttar inom kort (Daria och Micke=D).

För mig var det lätt årets bästa dag!

4 kommentarer tillFett lågtryck

 • Micke

  Ja äntligen lite riktigt tryck! Dock ingen toppdag för mig hade svårt att få till det, en dag där man känner frustration över att det är kanonfint men inget funkar. Ja ja fick ju vädrat småprylarna lite.
  Har tyvärr inget bra material att bjuda på från hjälmen vi får hoppas på Daria

 • Jonas Sörensen

  Tråkigt att det inte gick bra för dig Micke men låter som kul segling. Själv var jag ute på Stenudden med fullt blås i 5.3:an och bitvis fina vågor. Körde inre revet då jag stundtals var ganska överriggad. Här behövde man inte flippa segel för att få till det så vinkeln var bra. Ingen film för min del men kul segling.

 • Berra

  Ja säsongen är allt annat än slut. Själv hade jag lite ont om tid och eskudos så det fick bli en attack-surf i TT. Vinden var väldigt på och av och det var svår seglat med 5.8 och liten planka. När jag kom hem och spanade in Onsalamätaren upptäckte jag lyckats pricka dagens enda vindsvacka.

  Micke, tänk så här nästa gång. Det är inte hur man har det utan hur man tar det 🙂

  Aloah Amigos, Berra

 • D´Aria

  Sorry gubbs, kikat först ikväll vad som fastnat i kameran. 18 min (!) innan batteriet dog. Hade lite bråttom ut och hade väl inte full koll på kameravinkeln. Blev mycket himmel, sol och segel…helt KASS! Så ingen mer hjälmfilmning för mig!
  Varenda tillfälle på vattnet känns ju numera som en lyx och jag hade en härlig förmiddag även om jag tror att ni som var kvar mitt på dan plockade det göttigaste! Hade rätt kul vid inre på slutet och hade svårt att slita mig 🙂

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>