Partner

april 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Inlagt av Soulman, januari 9th, 2013

Tabou Pocket Wave 80 -13

Efter att ha knäckt min gamla trotjänare, Naish hybrid wave, så var det dags att hitta en ny vågbräda. Pelle och Martin behövde också auppdatera sin surfgarderob med en ny vågis så vi analyserade tillsammans. Vi läste alla test som fanns att tillgå de senaste åren och kom fram till 80-85L , lättplanad och helst en trifin då vi ville kunna köra singelfin när det var mer onshore och teksamt drag eller på choppigt vatten. Eftersom vi har haft ett gott samarbete med Fahlén i många år så riktade vi oss först in oss på den nya Classic Wave. Den verkade dock vara framtagen för oceanvågor med tight sväng men då tyvärr också sen planing. Det gjorde att vi tittade på andra alternativ och hade efter mycket spekulerande 3 alternativ som var intressantast: Quatro LS, Starboard Kode och Tabou Pocket. Vi valde Taboun eftersom den i tester visade sig vara en av de brädor som planade tidigast, fortfarande hade en förvånansvärd tight och fin sväng på vågen och sedan att priset var gynnsamt.

Vi hade inte väntat oss att de nyligen beställda brädorna skulle ankomma förrän i mars-april men Wallén ordnade hem 2 st 80L som Pelle hämtade igår. Pocket finns både i 80 och 85L och Martin och jag bestämde oss för att köra på 80L medan Pelle fortfarande är lite osäker om han behöver 85L till sin vältränade hydda och kommer testa en av våra innan han bestämmer sig för vilken det blir. Smidigt och bra service!

Jag rev upp paketet för att granska den nya skapelsen. Det som slår en direkt är att det är en väldigt kompakt och rund bräda med jämnt fördelad volym.

Lite fishtail och rundad nos. Padsen är tjocka och mjuka och stropparna verkar sköna. Bra att den bakre sitter med dubbla skruvar så att det inte vrider sig eller lossnar.

Den är givetvis annorlunda min gamla bräda på många sätt med 3 fjuttiga fenor, rundare outline, mer volym i aktern och större nos men största skillnaden är ändå bottenformen. Den har en kraftig dubbelkonkav på mitten som blir mindre hela vägen bak och i aktern är den helt platt. Det är tvärt emot den gamla som var plan på mitten och bara ett V i aktern. På bilderna kan ni ana bottenformen och lägger man den på golvet och trycker ner sidan så hamnar andra sidan ca 2 cm ovan golvet. Vi blev alla väldigt förvånad över denna bottenform men det kanske är så brädorna ser ut idag? Hur som helst skall det bli väldigt intressant att testa brädan och känna svängen på vågen!

6 kommentarer tillTabou Pocket Wave 80 -13

 • Berra

  En sån läckerbit. Ser fram emot att se denna vackra skapelse i verkligheten och i sitt rätta element – vattnet. Skulle gärna vilja jämföra med en 85:a…så vi får hoppas Pelle provar med extra tjock dräkt 😉

 • Mart

  Erik, Jenny skrattar åt oss och tycker vi är lite barnsligt förtjusta i våra brädor (jag tror hon känner viss konkurrens) men vi är ju svaga för slimmade fina former 🙂
  Så ruggigt sugen på att komma ut och få känna på en helt annan brädtyp, men som du säger Erik, den ser ruggigt bra ut.

  Berra, en 80:a lär säkert passa dig fint, du kan ju prova vår först. Den är 58,5 bred och 85:an är 59,5, så ruggigt fet och risk att den blir lite tung att svänga och stor med 4,0:an. Du vet min våg står på 86 kg och måste ju ner till 83, så bara att skippa fika, chips och annat (dock inte ölen, den kan man inte skippa :-))

  Läääääängaaaarr och få rippa!!!

 • Erik Solum

  Ja nu sa jag ju inte ”slimmad form” utan ”väldigt kompakt och rund”…. Fast det kanske är ännu värre om vi tittar på andra former ;P
  Tror förresten att det finns en och annan som skulle kalla mig surfnörd om de såg denna analys. Jag säger inget om det i hockeyomklädningsrummet på måndag…

 • Micke

  Oj!! Ser fiiin ut. Jag måste få komma över och klämma på den någon dag. Ska bli riktigt spännande att se hur ni tycker den är på vattnet, är nöjd med min men det känns alltid rätt att byta :-).

  Skönt att ni oxå får lite färg på era prylar så jag inte är ensam disco-kung där ute 🙂

  /Micke

 • Soulman

  Nog är det färg alltid! Nu tycker jag det är ganska fräckt med disco-look. Annars tror jag den trenden håller på att klinga ut. Nu är det nog den cleana trenden som gäller med Fanatic i bräschen. Eller vad tror ni? Är nog mer min stil..
  Annars är det lite ovanligt med en svart bottenfärg på brädor. Förr sa man att det blev för varmt att ha svarta brädor pga gasexpansion och följden kunde bli delaminering. Nu är det ju visserligen skruv som man kan öppna men lite försiktig kanske man skall vara om vi nu får några soltimmar under semestern.

 • D´Aria

  Helt underbart…så fruktansvärt surfkåta gubbar!
  Storleken och formen känns intressant, får bli en provtur längre fram i vår 🙂

  Hoppas nu att det inte dröjer evigheter till nästa surf!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>