Partner

februari 2024
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Inlagt av Berra, augusti 19th, 2013

Syd 13 till 4 i Apel

Efter en timmes dreglande på surfers begav sig en-bom-rikare-Jonte o en-fena-rikare-Berra ner till Apel. Syd hade normala fall fört oss till Läjet, men då Wallen utlyst kite demo där (=varning) stod vi över denna gång. Drakfest är inget för oss.

  Först blev det 5.8 och 5.3. Gött sug i min 5.8 vill jag lova. Men det var precis vad jag ville ha. Idag var nämligen min minsta relik med på utflykt. En JP wave 255 ano 2001. Den har liksom blivit en måttstock för mig då den seglades flitigast för 10 kg sedan. Och min nya machvikt behöver kompenseras. För 21 pund fans ett ex på ebay men då ingår inte August kolfiber lagning i nosen 🙂 För att min jp fsw 91 ano 2003 skulle få en ärlig chans hade den en sprillans 24 cm fena. 255:an har ju sen ett minnesvärt 25 års kalas en 25 cm onshore wave monterad i aktern. Rättvist skall det va.

Dagens vinnare var helt klart 255:an. Att 5.0:an som riggades lite senare var som gjuten förvånade mig inte men att Boxer 5.8 ano 2013 skull funka så bra imponerade. Att vinden till sist droppade från 13 till 4 m/s kan ingen bräda i världen lösa.

  Har varit inne på en ny liten fsw men det får nog trots allt bli en ”riktig” vågis nästa gång. Den som lever får se. Eller kanske snarare den som överlever Klittmöller får se. Hur gick det med revbenen Jonte?

image

image

4 kommentarer tillSyd 13 till 4 i Apel

 • Jonas Sörensen

  Revbenen/benet är fortfarande lite ömt men det går över. Var riktigt kul surf med fina ramper och ganska bra med vind. Hoppas jag får min Ezzy 5.3:a snart, är sugen på att testa ett 4 lattors segel snart.

 • Soulman

  Syd i Apel, det trodde jag inte funkade men det verkade det ju göra. Vi var ute och stångades i lite stökiga vågor på bohuskusten men en och annan fin träff fick man och då blev det rejäla flygturer. Vi körde 4,2-4,7. Medelvinden på Hållö låg mellan 14 och 16. 16 är fullt drag i 4,2 medan 14 är lite på gränsen, särskilt om det är byigt (som det var).
  3 effektiva timmar på vattnet med 6 BFCare i regnrusk och strålande sol; Bengtsforsarn, Daria, Kate, Martin, Pelle and me.
  Riktigt kul dag!
  Hade förresten en lite tråkig men också lite rolig händelse: Jag gick in för att slå, en våg puttade mig ur balans så riggen for uppåt. Jag vattenstartade och planade iväg men brädan envisades med att lova upp i vind. Då såg jag att mastpucken lossnat, glidit ur skenan och ”bam” gjort ett nytt hål 10cm bredvid skenan. Bult och mutter satt så hårt fast i det nya hålet så jag fick rycka ur det för att få tillbaka det.
  Som tur var blev det bara ett kirurgiskt ingrepp med ett litet hål så jag har nu torkat ur det och med lite väv och epoxi kommer det inte märkas. Brädan är invigd!

 • Jonas Sörensen

  Trodde inte heller syd i Apel var bra men det visade sig att det blev ganska bra och vi slapp draktränarna i Lejet. Vinden var upp och ner hela tiden men ett bevis på att vi valt rätt spot var att S66, S20 och Lygner oxå körde Apel.
  Tråkigt med brädan, nästan konstigt att den kunde hoppa ur och sätta sig så!

 • Berra

  Kul att så många kravla sig ut på vattnet up north. En smått sanslös incident med brädan Erik. Tur att den var lätt att laga.

  Ska bli kul att se ett 4 lattat Ezzy i Klitmöller. Hoppas ribsen och vädret är med oss

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>