Partner

april 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Inlagt av Soulman, mars 24th, 2013

Soppslev 2.0

Mart var ute redan på lördag med störtkrukan på huvudet och soppsleven på mastfoten. På söndag var vi fler som njöt av det fina vintervädret och dånade fram över sjungande isar. På bilderna syns hela familjen Solum-Karlsson, Robban och Mart testa på detta enkla sätt att roa sig. Orvar syns med kiten i bakgrunden när vi grillar i lä.

Det var lite lurigt att på mastfoten på rätt ställe för att få balans på riggen, men efter lite testande fick rejäl fart på ekipaget. Barnen höll i bommen och jag i bom/mast. Om de ramlade så höll de bara kvar i bommen så hängde de utom fara för blåmärken. Att skota in med bara skotarmen var för tungt i brisen. Om man istället fick trycket på överarmen så kunde man hålla emot bättre och avancera i fart. Det syns tydligt på bilderna när Speed-Mart kryper ihop till en bepansrad köttbulle och kör ifrån alla andra.

Orvar kom ut med kite och snowboard med skenor. Han fick fina skär trots den lite byiga vinden.

Detta var en riktigt rolig erfarenhet och skall definitivt testas igen. Tur att någon kom på den så enkla idén att surra fast en soppslev under mastfoten!

IMG_3030 IMG_3039 IMG_3059 IMG_3062 IMG_3081 IMG_3093 IMG_3098 IMG_3106 IMG_3108 IMG_3110

2 kommentarer tillSoppslev 2.0

 • Gunnar Gustavsson

  Hej på er, det är fantaskt kul och enkelt att få till en soppslevsrigg, men ack så jobbigt att hänga utan hängselen. (Tog nästan livet av mina egna armar helgen innan på samma övning.)
  Om någon är intresserad av något som är lite snabbare och vilsammare, så har jag enkla ritningar på den hembyggda isjakten som jag som seglade omkring med när ni körde soppslev.

  Siktar på att köra igen på Långfredag. 6 – 7 m/s = 60 – 70 kmh 😉

  Seglar hälsningar Gunnar G

  ghgson@gmail.com

 • Mart

  Oj, Oj, Oj, Vilken underbar helg. Söndagen blommade hela viken av färgglada segel, kites och is-jakt på isen i vårsolen. Ove (70 år) kom ut med sitt färgglada dacron segel från -85, Orvar hade 14m2 kite och flera soppslevssurfare ute och inte minst Gunnar med isjakten som gasade runt och jagade farten på oss andra.
  För mig var det andra gången på soppslev och nu kom jag på lite trick för att köra snabbare och mer avslappnat. Framhanden låser jag på masten med underarmen mot bommen, sen krokar jag in armvecket på skotarmen för att få tightare inskotninge. Ger grymme fart och utan att veta, så skulle jag gissa på närmare 50 km/h. OCh Gunnar, din jakt är grymt finemangsen, men då garaget är fullt av surf, kites osv. så får jag hålla mig till soppsleven och åtnjuta farten med ren råstyrka, istället för att sitta och smila och jaga oss 🙂
  Nu närmar sig en underbar påsk-helg och jag räknar med soppslev både på fre och lördag, enligt rykten kommer hela Soulman släkten att rippa isen.. 🙂
  Så istället för att sitta hemma och klaga på vädret och ingen vår, så ta på er skidkläderna, hjälm och knäskydd och körförbi biltema och köp 40:- soppslev och njuuut!!! 🙂

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>