Partner

juni 2024
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Inlagt av Berra, september 1st, 2013

Sand eller granit?

Helgen såg mycket lovande ut. Redan på lördagskvällen var det surfbart. Och gisses vad det började suga i tarmen. Men det är mycket som skall hinnas med så jag spetsade in mig på en tidig söndag istället.

20:30 prognosen (http://www.dmi.dk/hav/udsigter/havprognoser/) antydde att det skulle öka under dagen.  Men jag skulle med Noah på badminton kl 13.00 så morgonsurf var det vettigaste alternativet trots allt. Och Jonte var på…så hur fel kan det bli 🙂

 

Onsalamätaren 2013-09-01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag svängde förbi Apelviken vid halvåtta snåret. Det såg inte lockande ut  så jag tuffade vidare till Läjet. Nu var det äntligen dax för premiär på min Pocket Wave 80! Och till den riggades 5.0.

Hade provat Marts dito i sommras och visste att default config på stropparna var lite för brett för min smak. Dessutom var bakstroppen lite svår att komma ur. Detta hade åtgärdats på mitt ex. genom att flytta bak framstropparna samt att den främre skruven på bakstroppen flyttats fram. Efter att på vattnet ha finjusterat storleken på bakstroppen var allt perfekt.

Det lättade ur lite (se 11 m/s dippen ovan) så jag åkte int och riggade om tilll 5.8 och bytte ut 17 cm fenan till en 21.5 cm. Då fick jag fart men ”wakeboard” känslan försvan helt. Vinden ökade på igen och jag bytta tillbaka till 17 fenan. Den kombon var intressant…men knappast bra. Överriggad 5.8 fick ekipaget att stundtals plana på på tvären.  Den bukiga 5.8 gav på tok för mycket sidkraft. Bytte till tillbaka till 5.0 (börjar bli riktig snabb på att rigga nu) och den kombon är helt klart den bästa. När det trycker på i 5.0 är brädan lättåkt och super najs att svänga med 🙂

Jonte bjuder på några riktig höga bakåt innan han drar in för att rigga ned. Jag inser nu att Noahs badminton började närma sig med stormsteg…men då dyker ett välkänt grönt Naish och ett Disco North upp i viken. Dra på trissor!  Bergsgetterna Pelle och Micke har tagit sig ner till sanden för att leka lite. Detta får firas med några bonus repor som Jonte lyckades föreviga. Tack för det.

Gisses vad bråttom det blev hem sen.  Med minsta tänkbara marginal sladdar jag in på gården fortfarande iklädd våträkt…men Noah kom i tid och badmintonen var riktigt najs den också….men det är en helt annan historia.

/Berra

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ovan syns Jonte med gott tryck i 4.7. Han ser ut att vara på G att spöa skiten ur TT gänget 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ovan ser vi Micke  som för dagen var ”inhyrd” av Hans Wall’en att promota North 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ovan ses Pelle i grönt och Berra i Blått Naish segel 🙂

4 kommentarer tillSand eller granit?

 • Berra

  Jonas och jag satsar på Apelviken eller Läjet. Om det blir morgon eller kväll blir en senare fråga

 • Arendal

  Jag ska tugga grus och granit i Shitbay hela helgen 🙂

 • Micke

  Vilken härlig dag det blev 🙂 kul att få köra lite Läjet igen. Jag och Pelle körde tills våra enormt vältränade kroppar inte pallade mer, kändes som att mina armar skulle lämna kroppen.
  Det ända som a lite jobbigt va att det blev grymt mycke folk sista timmarna (ni slapp det Berra) då va det fick man köra lite slalom i vågorna.

  Hoppas på repris snart!!!

  /Duktigt mör Micke

 • Jonas Sörensen

  Är lite mör idag efter 21 km trail-tävling på lördagen och tre timmars surf igår. Har dock mest ont i höften efter den sista bakåtloopen som blev alldeles för överroterad.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>