Partner

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Inlagt av Arendal, april 24th, 2013

Premiär i Göteborg!

Hej alla läsare!

I mitt första inlägg här på bloggen vill jag berätta lite om mitt första surf för i år och dessutom visa hur man gör för att vindsurfa i Göteborg utan bil. Igår var det i alla fall dags för min premiär efter ett långdraget uppehåll sen november. Prognosen lovade klarblå himmel och sol samt 11-14 m/s. Flexade ut från jobbet kl 16, åt lite hemma och gav mig sen ut i kollektivtrafiken. Bussen går hela vägen ut till Fiskebäcks småbåtshamn och hela resan från dörren hemma till spottet tar en timme.

20130423_180259

 

Väl nere vid riggdäcket (som GWC – Göteborgs Windsurfing Club tillhandahåller) är det redan full aktivitet och folk riggar 4,7 – 5,0. Eftersom jag är uppfostrad bland Fiskebäcksviks klippor bestämmer jag mig självklart för att plocka fram 6,5:an (fortfarande det minsta jag har tyvärr). Kanonväder och hyfsat varmt i luften, känns skönt att vara tillbaka vid havet igen.

20130423_181810

 

Går bort till mitt lilla förråd (hyr av GREFAB) för att titta till grejerna som stått övergivna i kylan hela vintern. Lyckligtvis står allt kvar, fortfarande fräscht och mögelfritt!

20130423_181518

 

När jag väl riggat upp och bytt om har vinden såklart dött eller åtminstone minskat såpass mycket att jag får svårt att plana. Byarna gör stundtals att brädan sticker iväg och jag får i alla fall lite tid i planing. Vid det här laget har Keckis kommit ner till Fiskebäck och fotar lite från riggdäcket medan jag nöter slag och ett par gippar (får se om bilderna dyker upp senare). Känner mig otroligt rostig och fötterna lyckas hela tiden trampa fel och sänka brädan trots att jag har en 130 l pråm.

På det stora hela var det såklart en härlig upplevelse och jag kan konstatera att min 4/3-dräkt plus väst med huva räcker mer än väl trots det kalla vattnet. Har fortfarande inte lyckats skaffa mig några handskar vilket innebar att fingrarna fick lida lite grann men gick helt ok så länge jag inte badade för mycket. Riggar ner i solnedgången och låter Västtrafiks välsmorda logistik ta mig hem igen. Säsongen har börjat!

20130423_211946

 

/Björn A

7 kommentarer tillPremiär i Göteborg!

 • Berra

  BFC e verkligen på hugget i år. Impad av din målmedvetenhet…en timme kollektivt…vill man så kan man. Ska bli kul när jultomten kommer med mindre bräda o segel i maj. Det får vi fira med en session ihop. Då kommer gipparna gå som på . Klitmöller verkar det finnas många chanser till.

 • Mart

  Arendal, du är en sann entusiast 🙂
  Du får passa på innan flickvän, barn och annat pressar ner tiden för transport och takräckes surrningn till minimum. Se Berra, som nu maxar in prylarna i forden för tidsoptimering. Och som du ser de äldsta och mest ruttade, jag, pelle och jocke, så har vi tagit steget till buss för 100% optimering och 0-tid för lastning sen bara plattan i mattan och hem till matlagning, läggning och samla ihop mer goodwillpoäng till nästa vinddag.
  Får bara tipsa dig om att skaffa dig en trick bok http://www.tricktionary.net/en.html
  eller någon bra app, Berra kan allt om detta. så du utyttjar tiden på bussen till fullo att analysera och älta om nya trick och förbättringar 🙂

 • Solum

  Det låter som du kom på vattnet vid 18? I Byfjorden har vi en regel: Hur bra prognosen än är så surfa innan 18.00. Nåt konstigt är det för det kan ligga kvar vind men det blir väldigt byigt efter 18. Kanske är det samma i Fiskebäck? Hur som helst är det glädjande att så många är igång och snart är det Kristi Himmelfärd då vi hoppas kunna segla tillsammans!

 • Berra

  Bra alternativ optimeringsstrategi Mart. Naturligtvis har jag instruktionvideos i både xvid och mp4 format för den mobile användaren…ljudböcker i ämnet har jag ännu inte stöt på för oss som sitter bakom ratten.

 • Arendal

  Tyckte först inte att en timma var så farligt men man vänjer sig väl, och barn blir det inte än på några år (om jag får bestämma…). Tack för länken Berra. Kombinerat men Marts tips om att omptimera tiden på bussen så har jag en vinnande strategi!

  Solum, jo det stämmer faktiskt. Nästa vinddag flexar jag tidigare helt enkelt. Ska även försöka lösa ett MC kort innan sommaren och då är man ju ute på några minuter 🙂

  När mindre brädan och segel kommer tror jag det är läge för mig att byta ut min 130 l (som framförallt varit en kompromiss för både lätt och hård vind och egentligen inte passat riktigt bra till någotdera). Funderar på någon större freeride eller slalom med rejält camber-segel för att kunna bränna runt fritt även dessa marginella dagar. Mer tid i planing helt enkel!

 • D´Aria

  Härligt Arendal, kollektivt till surfet var tappert! Jag brukar oxå åka kollektivt med Buss 13 (Marts buss)!
  Berra jag fastna lite på din ide om instruktion i ljudformat….kanske kan nästa steg i BFCsurf.se evolutionen vara nedladdningsbara analyser och surfpoesier i podcast format 🙂

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>