Partner

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Inlagt av kneepad, mars 23rd, 2013

Ljungskileviken imorrn 24/3, intresse för kite camp/kurs senare i vår/sommar?

 

2013-03-24 Ljungskileviken

Ljungskileviken imorrn 24/3, intresse för kite camp/kurs senare i vår/sommar?

är titeln på det här inlägget och inte ”automatiskt utkast” som jag inte får bort…..

Nu (24/3 e.m.) editerar jag gårdagens inlägg: Full fart blev det i Ljungskile idag. Bilden ovan visar Martin med kajt i match-race med isjakt. Annars så slog det gnistor om soppslevarna……

Som newbie här så hoppas jag att jag håller mig till konventionerna utan att någon tycker att jag gör ”fel”; Här kommer lite epost-kopior; Martin skriver:

————————————————

Precis som Orvar påpekar, isen är grym och det blir action imorrn.
Erik och Dj Killah Mike verkar vara på vi kör runt 12-tiden, då Eriks
pöjk skall på träning 14.00.

Körde 5,4an med Biltemas 39 kronors soppslev som puck och det funkade
perfekt, full fart i slörarna och även om det som vanligt är byigt på
NO så märker man inte så mkt av det med vindsurfingen. Imorrn är det
spått lite mer vind och sol, så bara att njuta av sen-vinterdagarna.

Jag tar med mig grillkol och grill, så ta med kidsen, frugan,
skridskor och surfprylarna för en fin dag i Ljunskileviken.
Vi riggar vid kallbadshuset, då det blir grymmevarmt i hörnan (var
nästan omöjligt att få med jensan hem idag, hon satt som fastklistrad
i hörnan)

Jag kör vindsurf, men kite borde funka imorrn också med 12a om man kör
skridskor, då kan man skejta igång kiten och får pulver i den. Och vi
kan hjälpas åt att launcha.

MVH
Martin

——————————————————————————

Och jag skrev såhär innan dess. Och kanske det ligger en poäng i att jag understryker att det inte finns några som helst ekonomiska intressen att tjäna pengar el.dyl. från min sida på det här förslaget om ”kajtkurs”.

——————————————————————————–

Hej BFC-boys!

Nu är det den frusna Ljungskileviken som är kul att leka på. Såg en fartdåre idag med vindsurfsegel och Biltemas soppslev som mastfot skrapande i isen och tänkte att ”det är nog 95% trolighet att det där är Martin”. Det visade sig vara helt felbedömt med de 5% såklart.
Idag testade jag långfärdsskridsko, igår körde jag kite där och troligtvis blir det det kite imorrn med. Martin verkar på G också imorrn. Hoppas på ditt deltagande – alla typer av segel funkar – hemsnickrad isjakt med vindsurfsegel gick också bra idag…Är det typ 2-4 m/s får du gärna testa min ”store” 19 kvm om du vill. Jag har en snowboard med isskena som också är kul att testa.
Varför jag skriver är det att jag efter många år med kajt så ser jag mig nog som en ganska oslipad ädelsten i kompetensen. Men jag har kontakt med Peter Vikmo i Landskrona som jag tänkte skulle få slipa av lite kanter på mig (det blir den grova vinkelslipen kan jag säga). Han är en j-vla stjärna – heter pjoter på surfzone – och jag åker nog ner ett flertal gånger under våren för one-on-one sessions.
Eftersom Peter har anknytning hit så kommer han ibland till våra nejder och såhär skriver han i sitt senaste mejl:
När det gäller att du är ensam så kan vi väl fundera på om vi tillsammans kan få ihop en lösning. En tanke som dök upp hos mig nu inatt var om vi kanske kan göra ett lite rabatterat camp för uddevalla/bohuslänsfolk i sommar där du är med som ”mentor” och sedan kan hjälpa till med spotvisning mm däruppe efter kurs. Jag har fortfarande en del kontakter med lite frilufts och actionfolk och du kanske kan hitta några. Så gör man en reklamkampanj och försöker värva lite fler kitesurfare. 
  Jag tror han tänker på både rena nybörjare och er som ev. har kommit upp åkande på brädan. Jag har fattat att på BFC kommer ibland kommentarer om det ”farliga” med kite. Och visst är det knöligt ibland med 4x20m linor, MEN vindsurfing OCH kajt är ju liksom en kombination som man önskar att mänskligheten kunde få ta del av. Vad tror ni – tycker du själv/känner du någon som tycker det här låter kul? Hoppas det, för jag känner mig alltså lite ensam här i Uddevalla trots att Martin har ökat antalet aktiva kajtare i regionen med 100%….
  Nu är ju jag 57 år och att böja mig ned och ta på skorna är nästan ett oöverstigligt bekymmer – tänkte bara tillägga det så du vet var ribban ligger…Med Peters hjälp har jag ändå målet (bl.a. i år) att komma igång med en vindsurfingliknande vågbräda 5′ 10” strapless directional som jag har liggande så vafan man kan ju inte ge upp..
Som Peter skriver det så låter det inte som förmögenheter ekonomiskt för oss/personer du känner att komma igång och att bli mer bekväma/trygga med kajting. Jag har lagt bort 2-3 säsonger på att kajta i Byfjorden (för byigt), men bortsett kanske från eran spot vid bron/Sunningen på ostlig vind så är mina förstahandsval – bra plejs att köra kurs på: Koskär och Getskär (+ Aröd där vi ev. har tillgång till bastu vid bryggan)
Sug gärna på den karamellen så får vi se om detta blir den där beryktade ”summer of your life”…
Fair winds!                        /Orvar

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>