Partner

maj 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Inlagt av Micke, mars 2nd, 2013

Is och tagna oskulder…

Jag hade surfförbud då min min sambo är spränggravid och gått över tiden 1,5 v så jag tog ansvar bakom kameran när Mr Biceps och Speedo-Mart skulle ut och köra Sunningen.

Det va ok väder med ca 5grader i luften och bra mycke vind, dom gick ut med freestyleplankor och 5,0 på Erik och 5,4 på Speedo (ja Mart från nu så är du Mr Speedo inget annat!!!) Dom hade bra trycka och Speedo plockade tillslut fram 4,7!?.

Det laddades friskt i det kalla vattnet och att dom fick gå en bra bit på 5-6cm tjock is för att kunna sjösätta va inga problem, vikingar! Sen fick dom testat sina nya vågplankor och jag ska inte skriva så mycke mer om det för jag kan tänka mig att dom sitter hemma framför datorn och laddar för att skriva av sig känslorna.

Så jag bjuder er på några bilder, tyvärr inget magiskt objektiv så kvallen är inte 100, men det är bilder!

Nästa gång får det vara min tur att segla oxå!!

 

Rip it up

/Micke

 

3 kommentarer tillIs och tagna oskulder…

 • Soulman

  Härligt Mike! Så mycket badande på bilderna efter att du sållat. Inte konstigt man fick lite köldverk i pannan!
  Nu vidare till nya discoplankan (PocketWave 80). Bara känslan av att traska ut i vattnet, jag menar isen, med denna bräda gav föraningar om en bräda med mycket flyt och planing. Tre fenor var nytt för oss båda och man märkte att brädan låg mer horisontellt, särskilt när man pressade höjd och är van att trycka ner kanten. Fenorna släppte lite lättare och gav mindre spinouter vid höjdtagning men det var bara en vanesak som snabbt var korrigerad. Brädan har väl fördelad volym vilket ger mycket större marginaler när man lägger balansen utanför mitten. Detta gör den väldigt förlåtande vid kajkande och slag. Den gick väldigt snabbt igång i planing och upp i fart men hade en begränsning i farten. Den gamla Naish Hybriden gick liksom bara snabbare ju mer vinden ökade men denna stannade kvar i en marschfart som dock var fullt tillräcklig. Den största skillnaden var dock när man lade lite sväng på den i småvågorna och gipparna. Den stack genast iväg i en fullt kontrollerbar kurva och i slutet av en gipp så vred den inte upp i vind och lade stopp utan flöt lugnt planande vidare i en mjuk utgång. När det gällde hopp var denna bräda bra att stampa ur pga sin breda bak men lite långsam i luften när man skulle rotera i framåten. Kanske inte så konstigt när jag jämför med Hybriden som roterar otroligt fort med sina 214. Flyget i luften var dock bra och landningarna sjönk sällan igenom.Nu var ju detta inga vågförhållanden utan Bump n Jump i Byfjorden men tendenserna var tydliga, denna bräda kommer flyta lätt ut genom byiga skumpartier och förhoppningsvis svänga galant på vågorna med perfekta läppsmackar! Jag är mer än nöjd!!!

 • Berra

  Kul att ni är nöjda med era discoplankor. Är grymt sugen att få prova en. Grymma bilder Micke. 5.0 under bron är inte 4.2 i Läjet…men bättre än en promenad till ICA i Lindome. MVH Norra Halland

 • D´Aria

  Ser onekligen kallt ut! Gött o höra att ni gillar era nya leksaker. Cred till Micke som levererar bilder som aldrig förr….riktigt roligt!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>