Partner

maj 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Inlagt av Berra, september 24th, 2013

Cold Hawaii PWA 2013

Resan över

”Är konoterna högre än 2 meter” säger tjejen i kassan. Jag finner mig inte så snabbt efter detta taktlösa påhopp men Jonas gör det och ylar NEEEJ från baksätet och vi kan tuffa in i färjekön. Vi kliver ut. Stämningen är på topp och vi beskådar lasten på räcket. Vi kör med halvtakbox på ena sidan och två fristajlplankor + en vågis på andra. Det hela är nog trots allt lite mer än 2 meter.

Inne i bilen är framsätet fällt för att få in en 10 fots SUP. De sista 20 cm skapades genom att få upp supen på instrumentbrädan genom att lägga en vågis underst. Vi tänkte om och la även den andra vågisen i bilen fast uppe på SUP:en . En dubbel macka kan ju aldrig vara fel…

Vi kör om bord och 3 minuter innan avgång ser vi även Kate och Björn komma sladdandes upp för rampen. Passaten hade fått nytt tackräcke på vägen…så Björn hade skruvat räcke för livet innan han riskerade det samma genom stan. Men nu var vi alla förväntansfullt bänkade i Buffe. Yes, vi var på väg!
20130918_182803

 

Torsdag – mjukstarten

De 2 första timmarna på torsdag tillbringades med öl framför DVD:n. Vid 10 snåret var det frukost ute i gassande sol och sommar värme. Efter en strandpromenad till tävlingsområdet för att låna Wifi till dmi prognosen såg vi att det fanns lite vind och framför allt vågor. Det var gott om SUP:are och surfare i The Bay. Jonas fick stirrig och vi gick med raska steg och inhandlade lunch. Efter (Kærnemælks-)koldskål och kammerjunker var vi laddade för lite vattenlek i The Bay. Jonas tog paddeln och SUP och vi andra riggade det största vi hade. För Kate var detta 4.5 och för Björn A vare det 8.4. Vi fick oss 2 trevliga timmar på vattnet innan vinden och blodsockret droppade. Även jag med mitt Moto 7.0 vara mestadels på rättsida planingströskeln.

 

På kvällen njöt vi av bastu och danska delikatesser .

20130919_181357

 

Fredag – en sommardag med vågor

Fredag var dömd sedan länge att vara vindfri. Men i dk finns det även vågor så denna dag tillbringades i Vorupör. Jonas fick där chansen att visa vad han tränat in på SUP:en dagen innan. För Björnarna var det SUP premiär så stilen var minst sagt underhållande. Kate var desto mer van med vågor, men var stundtals även hon ovänn med paddeln.

 

20130920_154919

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Efter SUP:andet drog vi och spana in Krik och Agger…och fick oss en  Berra-låda utan låda. Mums 🙂

20130920_174843

 

 

Lördag – Uppvärmningen

Efter att på en rekningstripp till Hanstholm beslutade vi oss för att åka vi tillbaka tillbaka mot Klitmöller. Vi riggade på Stranden där precis norr om byn. 5.8 5.4 och 5.3 med 100 -110 liter under fötterna fick vi en sjön session innan det var dags för taco kväll. Kate och Jonas provade go pro filmning med blandad framgång.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Söndag – Uppkörningen

Efter frukost och packning var det beskådade vi första PWA omgången. Kösters dubbla framåt sitter ännu kvar på näthinnan. Vilken klockren landning! Därefter for vi till Middles i Hanstholm. Ute på blåste det snorpung i 5.0:an. Vinden var till en början för sydlig för att nå ända in till strander där vågorna fanns. Detta rättad dock till sig efter första vilan. Det var ca 100 seglare ute med det upplevdes ändå inte trångt. Vinden hade nu ökat från 12 till 14 meter och vridit 10 grader mot väst så nu fanns det vind till att åka både med och mot vågorna. What a day 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här e slottet som Stjärnorna åt, sov och bastade i. Det var fyra minnesvärda dagar med både lek och allvar.  Hoppas verkligen vi får till det nästa år igen.

Voff Voff, Berra

 

20130922_110044

3 kommentarer tillCold Hawaii PWA 2013

 • Jonas Sörensen

  Grymt skrivet!!
  Som vanligt hur kul som helst och surf/SUP alla dagar i år igen.

 • Micke

  Underbar läsning! Kul att ni fick kört, och Hanstholm är ju kärlek!!
  Hoppas man får kommit sig dit snart.

 • kneepad

  Va konstit! –
  jag drömde om stranden i Hanstholm i natt. Åsså nu på morgonen slår man på datorn och läser detta.
  Tack för härligt inlägg och att man får inspiration att återvända till DK!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>