Partner

maj 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Inlagt av Micke, juni 5th, 2012

Kvällskörning Haby

Extremt surfsugen nosade jag i söndags upp en prognos som lovade lite vind på tisdag kväll och på måndagen stod det klart att Pelle och Erik va på hugget så vi laddade för kvälssurf. Prognosen lovade 11 m/s VSV från 17 tiden och ökande till 13 m/s vid 19-20 tiden och det visade sig stämma väldigt bra!

Jag och Erik va på plats vid 17,30 det va två surfare på plats, en på vattnet med 5,4 dåligt drag och en som riggat 4,4 och då så klart höll sig på land. Vi gick runt och spanade en stund och Erik fick en ny kompis som berättade ingående historien om hur ett Holländskt fartyg havererade och la till i bukten 1966 och dom kollade på fotbolls em eller vm eller något (missade stora delar av samtalet) dom pratade även om folk som hade drunknat när dom ramlat i från klipporna som är så hala och havet farligt mm.

Jag räddade Erik och vi gick till bilen för att försöka välja segel vilket är sjukt svårt när man har en segellinje som är minst ett segel för mycke och dessutom prognos som lovade ökande. Erik är en go kille och peppade mig att ta 5,0 precis som han skulle göra och motiverade det med ”jag vill inte vara ensam om att stå utan drag” det är kompisar det!! Pelle valde 5,3 och vi körde som sagt 5,0 jag och Erik.

Till att börja med va det tunt och man fick pumpa en hel del för att vara igång, och jo Martin jag pumpade faktiskt! Det va som sagt VSV så det va rakt på vilket gör det ännu jobbigare att ta höjd och komma upp till vågen men efter mängder med slit så va jag där. När jag kom upp hade Erik och Pelle hunnit köra några repor. Vågorna va förvånansvärt stora för att vara så dåligt med vind och rullade in hyfsat regelbundet (för att vara Haby) och som sagt helt ok storlek.Vinden ökade som utlovat och sista halvan av kvällen hade jag riktigt bra trycka i 5,0 och vågorna ökade snabbt i storlek och renade upp sig lite. Tyvärr så va ju vinkel obefintlig vilket är lite tråkigt.

Pelle ”Maskinen” som hade hyggligt med fart med sin 5,3 hade metodiskt betat av dom viktiga tricken med vad jag förstod varierat resultat men framåt, bakåt, spock och en hög oldschool trick som 360, duckgippar mm levererades omgående. Sen fick Pelle problem med fenskruven som satt lös och tillslut tappade den helt och fick sticka tillbaka med svansen mellan benen. Det jag såg Erik göra va ett dra av en riktigt fin framåt i vågen dock inte ren landning men mer trycka så hade det varit klockrent, han fick på slutet plockat en fin våg som han red på fint en bra stund trots obefintlig vinkel, såg bra ut! Själv fick jag inte till något alls ett par hopp och några svängar men det va gott att få köra och jag märkte tydligt att senaste ökningen av träning utanför surfet gjorde mycke för uthålligheten så nu gäller det att hålla i träningen så när man väl kommer ut på vattnet så orkar man köra en stund.

Efter ett bra tag på vattnet så va jag och Erik överens om att det va dags att ta sig hemåt och vid 22 tiden rullade vi hem, ganska nöjda och sjukt trötta i kroppen!

Summering: Det behövs jämnare vind och vinkel för att det ska bli riktigt bra men vi kan inte vara kräsna utan tar vad vi får 🙂

/Micke

2 kommentarer tillKvällskörning Haby

  • Erik Solum

    Vilken härlig träningsverk jag fick i rygg/axlar! Mera sånt men gärna lite jämnare vind. Haby brukar alltid ha fin och jämn vind men denna gång var det byigt. Min teori, eller snarare tes, är att vågorna denna dag var onormalt stora i förhållande till vinden och då störde vinden närmast vattnet. Hur som helst hade vi grymt kul!

  • Berra

    Tack Micke! Äntligen ett drakfritt livstecken från Norr. Håll igång med träningen det är bara dryga 3 månader kvar tills tentamen i Klittmöller. /Berra

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>