Partner

april 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Inlagt av Mart, augusti 8th, 2012

Hoppsession läjjet

Så sitter vi nu på väg hem från dagens surf, Pelle och jä Mart.
Efter ha spanat in prognoserna sent igår kväll och snabbt samtal inorse beslutade vi oss för sen avfärd för eftrmiddagssurf i varberg. Väl på plats visade surfersmätarn 14 medel & 19 byarna med 285 grader.
Kollade in Appelviken, såg stökigt ut och svårt att höjda upp. Ingen som direkt poppade på vågorna.
Styrde vidare mot Läjjet. Mkt folk och som vanligt, dock tål Läjjet rätt mkt folk eftersom man kan köra olika långt ut.
Vi hörde oss för med folk på stranden, Basse hade riggat 3,7 andra rekommenderade 4,0 eller mindre…PERFEKT då blir det 4,2 i sann bohusboys -anda. Väl ut på vattnet var det fin vinkel, stora vågor ute på och som vanligt fina små branta längre in.
Dagens mission var looooopa!! Och yes så blev det. Klockren träff, höga flygare och fina loopar varvades med raket-utskjutningar av katapulten.
Efter att insupit allt mer mod blev hoppen bara högre och högre…Tror man från land tydligt kunde utskilja 2 individer på vattnet….;-)
Allt resulterade tillslut i att Mart knäckte brädan. I ren ursinnighet (och eufori att äntligen få orsak att byta ut trotjänarn). så laddades 2 till höga loopar på slutvändan innan upp och avslut.
Pelle fortsatte en vända till och rippade vågorna och hetsade loopar tillsammans med Basse. Hela läjet verkligen bubblar av surf. Kiteare, vågsurfare och vindaurfare samsas fint i vågorna(förutom en galen gammal gubbe som kiteade och inte visade nkt hänsyn- se upp för han…)
Slut summan är- det är alltid värt att dra till Varberg för surf och förutom på ren SV eller möjligtvis klockren VNV, då Appelivken är fint, så är det Läjjet som gäller.
3 kommentarer tillHoppsession läjjet

 • Berra

  Trevligt att ni är taggade på att köra söderut. Hör av er när ni brummar förbi! Hoppas på någon dag till i Läjet innan vi drar till Klittmöller. Vill också poängtera att jag körde 4.5 och att ”fede” också ger motvikt i tamparna 😉 /Berra

 • Mart

  Kom på när vi var på plats att ”fasen vi har inte ringt Berra”. Och respekt till 4,5, inte bara fede utan fin pannbensvinkel på ~15 grader som wagadoogo-neandertalis hjälper också… 🙂
  4,2 kändes perfekt och sen hade jag på min lilla 20 fena och den kapar ju lite tryck också och håller brädan lugn och fin i vattnet, så jag hade perfekt, men med 4,5 och större brädor lär du haft lite tryck, speciellt längst där ute i vågorna vid inloppet, där pressade det på rätt bra.

  Hoppas nästa gång blir förr än vi anar. Jag och Pelle pratar redan om eftermiddagsflex, då han jobbar en del i GBG och är helt klart bitna av vad Läjjet kan leverera på denna riktning.
  Verkar som om Åsa vart fint också http://www.kulingvarning.nu/?p=14490 men det skiter vi i, för det är en princip att inte köra där och falla för allmänhetens tryck. Utan motor-cross galna hopp i Läjjet, det är medicinen på adrenalin och mumma för själen 🙂

 • Keckis

  Såg fint ut! Har också hört historier om den gubben. Är visst en gammal surfare på 65 bast som är ute å kör närsom. Rättfärdigar sin ignoranta surfstil med att han kan dö när som helst och måste då fånga varje våg 🙂

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>