Partner

april 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Inlagt av Soulman, maj 23rd, 2012

Expedition Dalen

Allt sedan Jåcke blivit Skånefierad så har han försökt locka oss ner till detta surfspot vid Torekov. Ni vet hur det låter: leverar, epic, logo, magiskt osv. Vi, Pelle, Martin, Daria, Micke, Freddan och Erik, rullade in på parkeringen där vi mötte leende Jåcke och Jonas. De hade redan kört ett pass med 4,7 och vågorna låg på 1-1,5m så vi hoppades att det skulle öka lite till så att vågorna kunde öka lite i storlek. Första passet bjöd på en hagelskur som peelade skinnet rosa! Vi fick några fina vågor. Vinkeln var helt perfekt men seten var inte helt pålitliga och ibland var det platt när man letade vågor för att sedan bjuda på fina vågor igen. Vi tog paus för mat och vila innan det var dags för eftermiddagspasset. Det började fint men sedan avtog det allt mer så det blev svårt att plocka vågorna.

Slutsatsen är ändå att Dalen bjöd på en fin vinkel på vågen och man kan ana att det kan bjudas på betydligt större ramper vid optimala förhållanden. Vi åker gärna tillbaka nån mer gång.

Kvällen avslutades med pizza, lite fest och en natt i stuga på Torekovs camping.

3 kommentarer tillExpedition Dalen

  • D´Aria

    Alltid kul att prova nya spots. För oss som bor i periferin av bra vågsegling är det alltid mumma med shyssta vågförhållanden. Gött att äntligen få känna på detta omtalade spot, även om det inte vara perfekta förhållanden.

  • Berra

    Verkligen fina bilder. Detta spot ser verkigen ut att kunna bjuda på rena vågor. När det närmaresig september kanske det får bli ett genrep där nere 🙂

  • Jonas

    Ser fint ut, skulle också gärna prova detta spot. Just denna gång var det nog att åka efter ån efter vatten, för de bilder jag har sett från Stenudden i Åsa denna dag var nog några snäpp vassare.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>