Partner

april 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Inlagt av Soulman, oktober 1st, 2012

Åsa mersmak

kl 07.00 drog Mart i handbromsen när Erik framförde sin tvekan om Haby denna söndag morgon. Pelle fick ett samtal om ändrade färdplaner och lite försenade nådde buss Mart Åsas parkering vid 09.00. På en fullproppad parkering fick bussen en välbehövlig vila och det riggades snabbt 4,2-4,7 för att angripa Åsas rullande vågor. Vi testade först det inre men här var det 20-30 seglare och det gjorde det inte lättare att hitta rätt i de fina vågorna och framför allt hitta ut från vågorna eftersom det inte finns någon flyktväg. Vi bestämde oss att kryssa upp till yttre där det bara var ett par seglare. Efter att ha letat efter bästa brytet några vändor hittade vi rätt och hade fantastisk fin vågridning. Vågorna var nog lite mindre här ute men träffen var perfekt i så gott som sideshore och sedan vrider vågorna här runt ett rev och när man rider vågorna hela vägen in lägger sig vattnet helt och man seglar helt ostört ut nedanför brytet. Helt optimalt! Här tillbringade vi nästan 2 timmar med ett ständigt leende på läpparna! Förmodliogen tyckte alla lokalsen att hoppträffen var dålig för jag såg bara ett bakåtförsök under dagen. De egofixerade bohuslänningarna sökte som vanligt varenda vågtopp för möjligt hopp och loop. Pelle drog av en klockren hög framåt i brytet med perfekt landning!

Vi hade en kanondag och brummade hemåt E6an vid 12.00. Jonas, du har ett bra hemmaställe! Det var många duktiga vågridare ute denna dag som inspirerade till fortsatt utveckling i vågor.

Såg att kulingvarning hade lagt ut lite bilder, http://www.kulingvarning.nu/?p=15174. Här pratades om masthögt. Det måste ha varit innan vi kom ut men det var fin storlek på ca 2m där vi var. Vi kommer tillbaka…

3 kommentarer tillÅsa mersmak

 • Jonas

  Ja mitt hemmaställe är toppen, kan bli lite väl hårigt ibland när det blåser på mycket för det är som du beskriver det ingen snäll väg ut på inre revet om man blir fångad i brytet. Hoppas att alla sköter sig snyggt bara så att de inte stänger bommen uppe vid vägen som sattes upp innan sommaren.
  Generellt tror jag vågorna var kanske 1.5-2.0 meter även när jag och Björn var ute och seglade mellan 7 och 9 men jag såg några riktigt stora dyningar här och var så kanske kan en sådan dyning ha kommit in och träffat kulingvarning-snubben.

  Tror även många av de duktiga seglarna satsar mycket på vågridning när de är i Åsa, men det är alltid kul att se några hopp så det är bra att ni kommer ner och får igång konkurrensen. Har dock set någon som har kraschat nosen på brädan rejält efter en hög bakåt på inre där han körde ner den i en sten vid landningen, har för mig att det var någon från kulingvarning.

 • Erik Solum

  Ouuhh, den är inte rolig. Rätt ner i botten…
  Åsa är väl egentligen inget hoppställe. Jag var faktiskt lite småfarlig vid ett hopp. En kille låg nedanför mig på vägen ut och tog höjd. Jag låg lite längre upp och fick en fin ramp och drog av. Det blåste dock ganska mycket och jag ”driftade” i rotationen så när jag landade var jag inte mer än några meter ifrån honom. Inte riktigt bra men jag ursäktade mig och jag tror inte han såg riktigt hur nära det var för han vinkade glatt tillbaka.

 • Joakim

  Ni kanske har missat en del genom åren eller? Men kul att ni rör på er igen och får fin segling. Jag ska se till att komma och göra er sällskap snart hoppas jag.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>