Partner

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Inlagt av Berra, oktober 10th, 2011

Trägen vinner

På lördag var det finfrämmat från Åsa och mellan fikan och middagen smet gubbarna ut för torrsurfa lite på altanen. Vi klämde på nya 4.5:a och lät för syns skull även barnen prova barnriggen på Funster’n.  Jonte avslöjade att han efter mastbrottet gjort ett ryck och slått till på 2 nya master och 3 nya segel! Så nu bara vi måste ut. Vi rundad av ”surfet” med var sin staket-öl i solen. Ibland är det lätt att leva. 🙂

Redan dagen efter var det dags. Prognosen var SSV, och Jonte insisterade på att det var Läjet som gällde.

Strax före fyra var vi på plats och det flesta seglade 4.7-4.2. Då jag hade en sprillans 4.5:a var valet av segel ingen högoddsare. Brädvalet var det dock. Tog 104 liters brädan då jag prioriterade en bred plattform till vindhålen.

Väl på vattnet var jag 18 bast igen. Jag lekte mig fram och tillbaka med ett brett leende på läpparna. Vågorna var super nice! Plötsligt bjöd Jonte på ett bakåt försök men tyvärr belönades modet ”bara” med ett spektakulärt ryggplask.

Efter vattenpausen dammade jag av min 84 liters ”vågis”. Den har ju varit med i mer än 10 år nu!  (Fuerte 2000?) och jag såg faktiskt inga fler reliker på stranden. Att jag dessutom varit lite missnöjd med vårt samarbete på sistone har gjort att jag börjat snegla på yngre 90-litare.

Men med lite väst i den sydliga vinden och en ny 4.5:a var läget totalt förändrat. Läjet och JP:n dansade i harmoni!  Från total förnedring till lekande lätt på mindre än ett år. Länge leve Läjet!

/Berra

PS Tack Jonte för att du fick med mig till Läjet. DS

3 kommentarer tillTrägen vinner

 • Mart

  Som vanligt underbart skrivet Berra, man riktigt kan se dig framför mig. Och håller med om att Läjjet är grymmt enkelt och skönt place. Själv vek jag av igår för HC-Bohus boys och körde norra spottet, 1:a gången på säkert 5 år sen jag var där och får medge att det är lite maffigt. Dock är ju Läjet mer rent, bättre vågor, ja istort sett allt är bättre, fast vi får inte med den rockande samen dit ner, för han är det ju närmanre med norra spottet.

 • Jonas

  Efter att ha seglat masthöga vågor i Åsa i fredags så var självförtroendet inte på topp, då är Lejet perfekt med sina snälla branta vågor. Tycker Lejet visade sig från sin bästa sida och både Berra och jag ger surfet 5 av 5 möjliga.
  Tror dock inte jag landade på ryggen i något av bakåtförsöken (för det är försök jag håller mig till) men 5 av dem var med spetsen neråt och 1 väldigt överroterat där jag landade så jag inte har en chans att hålla kvar riggen.
  Har dock en rejält öm handled idag efter väldigt dålig tajming på en våg där jag skulle träffa läppen precis före brytet men träffade precis efter vilket gjorde att jag gick från 20 knop till minus fart på 0,1 sekunder och det knäckte till i höger handled.

 • Solum

  Kul att det blivit sån fart på papporna i Göteborg! Det var ganska små vågor igår till en början men efter ett par timmar seglande så var det riktigt stora set som rullade in på reven. Vi tränade också bakåtar och Pelle satte en med 4.2an! Han har ju skrutit länge om att han satt dem i Sydafrika men ärligt talat så är det ju ingen som trott honom?!? Men igår fick han det bevisat! Jag själv får harva vidare med nästan-bakåtar… Jonas, jag gjorde precis som du för en månad sedan. Är fortfarande lite ömt ibland men jag drog ett var silvertejp runt handleden inför surfet och det stödde upp ganska bra.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>