Partner

maj 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Inlagt av Micke, maj 24th, 2011

Mycke vind!

Idag va det påt igen 🙂
Pelle och jag bestämde oss för att dra ut i Fiskebäcksvik och prognosen såg ju lovande ut…eller…..
När jag kom dit ut inser jag att det är mer än jag hade hoppats på så vi riggar det minsta vi har jag 4,0 och Pelle 4,2 det va inte tema buk vill jag lova. Det va under tiden vi seglade 19 i medel och 23 i byarna på Hållö så vind va ingen bristvara.

Det såg ut att rulla in en del fina vågor så det såg fint ut. Pelle stack ut och jag försökte veva igång kroppen på land en stund ( en bra anledning att stå på land och se hur det va där ute). Pelle hade inte helt oväntat full koll på läget men jag såg att han fick släppa ut lite, jag hoppade i och brände ut. Första repan fram och tillbaka va det 90% öppen dörr och noll koll så jag begav mig tillbaka till stranden för att analysera läget och finjustera prylarna, mer nedhal och fram med mastfoten. Pelle kom upp och höjde moralen lite sen dundrade vi ut igen och det hade gjort gott med justeringarna nu kunde jag segla hyggligt. Vi tog oss längre ner i den lilla viken för att se om vågorna va bättre och vinden snällare och det sista stämde men det va inte direkt bättre vågor fick dock på vägen ner en riktigt fin våg där jag kunde dra av ett par svängar.
Pelle körde på stabilt och det va mycke loopande från hans sida och det va inget fel på dom riktigt bra höjd på en del.

När det kommer till min segling så har jag presterat bättre kändes som mycke survival surf och ända ursäkten jag har är att det va första dagen (för i år) på mindre prylar än freestyle och 5,3 så det tog ett tag att vänja sig men nu är jag förberedd på det mesta 🙂

/Micke

3 kommentarer tillMycke vind!

 • Solum

  Gött att ni fick lite hårdvind! Var det VSV och rakt på i Haby? I och för sig är det väl inte rätt ställe att dra ut överriggad…

 • D´Aria

  Nu får vi vind så vi tiger…synd att man inte kan utnyttja det bara. Kul att ni kom ut Micke o Pelle! Bara det nu håller i sig hela vägen tills nästa vecka!!!

 • Micke

  Ja Haby är inte så kul när det är VSV och som sagt vi hade haft ännu mer tryck i grejerna där ute och för min del hade det inte funkat alls. Sen blir det som sagt inte så bra det blir riktigt mycke crossbana på den riktningen.

  Ja hoppas verkligen det håller i sig det hade suttit fint med ett par goa vågdagar, ser ut att kunna blåsa lite i helgen hoppas inte det blir för mycke regn bara!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>