Partner

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Inlagt av Berra, september 6th, 2011

Läjet

Då var det dax igen. Klockren prognos, taggade kompanjoner, förstående fru, polarbröd, kladdig dansk stjärnbakelse, kexchoklad och en hel kanna kaffe. Allt var rätt!

I il fart stävade den lånade bussen mot varberg. Första stoppet var Surfers för att komplettera utrustningen innan sjösättning. Erik fick med sig en 4.2:a samt mastfot och Jonas en bom. Grabbarna behövde lite terapi shopping nu när Danmarks resan skjutits på framtiden.

Väl framme i Läjet riggades det snabbt upp. Vid mitt förra besöket i Läjet var det svårt att komma ut. Sydlig vind gör det byigt längst in. Så här gäller det att rigga stort för att komma ut till dom tuffa grabbarn. Erik och Jonte rigga 4.2. men jag klämde på 5.0.

Som förväntat var det först några hundra meter ut som vinden tog tag. Får erkänna att det inte alltid var busenkelt att skota in men kroken och magen var till stor hjälp. Fick några riktig goa repor och vågorna kändes lagom med bra vinkel. Sånt här behöver man mer av!!!  Efter fika rasten fick jag ett infall att byta till 4.0…och nu vet jag vad en sinker är. Vågisen utan vind med en fullvuxen Berra ligger inte högt i vattnet. Men envisheten fick ekipaget ända ut till vändplatsen. Och resan in var super nice. Insåg dock att detta inte var nått vinnande koncept och beslutade mig för att vada hemmåt. Väl nedriggat öppnade sig himlen och regnet vräkte ner. Så timingen var helt rätt.

Med en underbar värk i underarmarna sitter jag nu i soffan surfar konfen. En 4.5:a är nu också på önskelistan. Och nästa gång det bjuds på byig vind skall jag vara lika smart som Erik (körde 95 liters bräda)  och köra stor bröda. Frågan är bara hur mycket vind som Shiften pallar.
/Berra

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>