Partner

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Inlagt av Soulman, december 29th, 2011

Crescendo

Efter denna blåsiga julvecka så nådde det piken på torsdag 29:e med en uppladdning under natten då husen knakade och ibland tycktes vilja lätta från marken. Martin var som vanligt upp över öronen laddad och idag fick jag följa med. Bron låg på stadiga 19 i medel och Hållömätaren visade 23 så det var minsta möjliga och bra nedhal, 4,2 och vågis. Det rök och virvlade runt brofästet när vi kom fram till Sund. Det visade sig vara helt ok tryck i seglen så vi började leta loopvågor. Det var bäst träff på babord. Martin satte genast igång med loopträning åt ”fel” håll. Jag har fortfarande en spärr där och började med loopar på styrbord och till slut även ett par fega försök på djup slör på babord. Vattnet var högt och man kunde gå långt in på södra sidan och det utnyttjade Martin när han laddade inifrån för att möta de största vågorna vid pylonen. Nu hade vinden ökat och vi var ganska överriggade. En hög och bra loop men masten tog i och ”PANG” så gick masten av. Det var ett Crescendo som hette duga efter 6 av 7 dagar på vattnet för Mart!

1 kommentar tillCrescendo

 • Mart

  Helt grymmesurf och jag bara njuter av julen 2011, avverkade 1/3 sässong på 1 vecka i Jul… helt galet.
  Det som känns skönt är att åkningen de sista dagarna har lyfts och utvecklats, freestylesession den 28:e i Skalhamn, var grymm, det sista så sattes spock 540 med full sula och spocken matades i den hårda sydanvinden i Skalhamns freestylecenter.
  Att sen få avsluta julen med 4,2 i Sunningen med Erik och loophets, det är alltid riktiga favvo-sessions. Blir alltid så grymmt när vi kör ihop och hetsar varandra över gränserna. Att sen loopa av 400-masten känns ju sådär, men känslan i loopen var grymmt bra. Rejäl höjd och rotation. Jag satte landningen och när brädan kom i vattnet så bara small det till på brädan, tänkte ”fasen har jag landat på en sten…??” -det finns ju några små luringar, men högt vatten, så borde inte gå… Det som hade hänt var att masten fortsatt sin rotation när den gick av, så toppen slog i brädskrovet och helt dött segel, så jag hade inte drag att kunna ta mig upp det sista i loopen.
  Efter att ha som nyårslöfte för 2011 att lära mig babords-loopen och använt det vanliga överlaget, 50 försök krävs för att sätta den, så känns det helt OK, jag har nog gjort 35-40 försök och har numera ingen spärr, utan söker bara större vågor och rent looptekniskt, så är jag nu bättre på babord än stybord, hoppar högt och faller av innan rotationen, dock har jag inte riktigt koll på landningen än, så kommer inte helt upp och runt rätt.

  Siktar på 30 surfdagar 2012 och skall verkligen satsa iår. Känns som om låsa in babords-loopen får bli målet samt att sätta någon flaka och minst 2 danmarksresor.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>