Partner

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Inlagt av Soulman, augusti 30th, 2011

Apel

Efter att ha missat flera surf den senaste tiden så såg jag min chans att fly arbetet på eftermiddagen och testa Haby på sydsydväst och vågor som byggt ett dygn. Pelle är ju aldrig svår att locka med så han höll koll på prognoser under förmiddagen. Tyvärr ändrades förutsättningarna och Haby föll ifrån. Vi bestämde istället för att dra till Varberg.

Väl framme låg vinden på ca 12m/s och 200-210°. Ett självklart val var Läjet eftersom det ligger mer mot syd men efter lite spaning så insåg vi att det var rak on shore i Läjet och bättre vinkel i Apelviken. 5,0 och 5,3 riggades upp och detta var perfekt. Väldigt jämn och fin vind och fin träff för babordshopp. Vågridningen var som vanligt lite svår men med max utskotning i cutback så funkade det hyfsat och vi fick några fina svängar, inte för många för vi fick ligga och karva höjd på invägen. Efter 5 repor och lite andhämtning var det dags att loopträna. Efter 50 meter fick jag en perfekt brant 1 metersvåg och tryckte till. Verkligen perfekt våg och upphopp men vad händer?!? Erik Bailar… nej, nej nej. Det får man ju inte göra! I en fin båge flyger jag och landar på rygg över seglet. Vilken tur att jag inte landade med ben eller arm först, tänkte jag, men när jag skulle vattenstarta insåg jag att 1m² saknas i seglet! Jaha, eftersom det är fullständigt omöjligt att segla med ett sådant segel så fick jag fint knata vägen tillbaka.

Under tiden hade vinden droppat lite så jag fick välja det större seglet som var 5,8. Detta gick som tåget och när de andra kajkade så hade jag full trycka och testade höga långa hopp istället. Funkar fint med 5,8. Det som är lite drygt är att vattenstart i vågorna då skothornet suger fast.

Pelle var kungen på framåtloop i viken och drog av fina rena. Vi testade även lite bakåtar med varierat resultat. Jag fick till slut till en som jag stod på i landningen men klarade inte hålla kvar riggen utan sjönk sakta bakåt. Kom nog aningens för långt men lite finslipning så kan det nog gå.

En jättefin dag och första riktiga vågdagen på länge!

1 kommentar tillApel

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>