Partner

juni 2024
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Inlagt av Micke, augusti 3rd, 2010

Morgon session!

Ja det har ju inte varit så sjukt mycke surf för mig denna sommaren så när jag såg att det skulle blåsa bra i lördags tidig så va jag tvungen att chansa. Jag lyckades övertala Ted, vilket inte va supersvårt kan jag säga, och vi bestämde att vi skulle träffas på Haby kl 6.00. Va uppe och väckte tuppen kl 4.40 för att lämna UA vid 5.10. Landade på Haby 5.58, Ted va inte långt efter, där satt 2 norrmän och käkade frukost och laddade. Det dök snart upp ett par norrbaggar till som ville leka, snacket gick att det va 4.0 vilket självklart betydde att dom hårda granitgrabbarna valde 4.5 🙂 detta visade sig vara klockrent.
Vinkeln va inte den bästa och det hade blåst bra under natten så vågorna va riktigt stora, lite för stora och problemet då är att dom ”stänger” på hela längden. Jag och Ted valde att fokusera på det djupare grundet i mitten som gav fina vågor att träna lite sväng på. Vi körde med riktigt bra tryck från 7-9 då dog vinden och helt plötsligt hade alla norrmännen försvunnit. Jag och Ted e ju rutinerade som få och gick till bilarna för att hämta 5,3 det va ju vridning till syd på g så vi va tvungna att chansa på att det skulle komma tillbaka. På parkeringen garvade dom tuffa norrmännen lite åt oss samtidigt som dom packade in i bilarna för att dra hem.

Vi vann!!! Riktigt tveksamma gav vi os ut och tur va det. Vi fick en timma med bra 5,3 segling med bättre vinkel, inte klockren men betydligt bättre, och vågorna hade lugnat sig lite och blivit riktigt fina.
Gjorde inga galna grejer, en del hopp en del svängande på vågorna, Ted drog som vanligt av ett backloop försök och det såg fint ut en stund :-). Som sagt inget galet gjordes men faan va nöjd jag va ändå, vilken underbar morgon. Surf i vågor med 4,5 , sol, varmt i vattnet och Haby det e helt idylliskt!!

Hoppas inte det dröjer länge tills nästa vågdag!!

3 kommentarer tillMorgon session!

 • D´Aria

  Ouch vilken miss av mig o Erik…vi var tveksamma till att dra ut till er och med lite pressat schema så blev det ett tidigt Sunningen. Näst intill bomkörningen blev det där, så vi drog verkligen en nitlott. Hade ändå inte kunnat vara med på vridningen då vi hade andra planer, men det innan lät gött ändå. Det där mystiska Haby har jag fortfarande kvar att bocka av =)

  Gött iaf att ni fick det bra! Ni som är så rutinerade locals hör av er när Haby gäller, är riktigt sugen!!!
  Inte mycket kvar på semestern så nu vill jag ha vind…

 • Micke

  Som sagt synd att ni inte chansade, sen e det svårt med Haby för det är ganska bökigt att komma ut och man vet ju aldrig riktigt hur det blir. Tänkte faktiskt höra av mig till er men jag vågade inte på den prognosen man ska inte åka ta Haby-oskulden en dålig dag 🙂

  Nästa gång lovar jag att höra av mig även om det är en lurig prognos, hade varit kul om vi va fler från klubben. Dessutom va vi ju 2 svenskar mot 6 norrbaggar så vi behöver stöttning!!

  Själv är jag igång och jobbar så nu kan det få vara helgvindar ett tag 🙂

 • Solum

  Såg inte detta förrän nu. Jag som ville dit! Skulle ringt er ändå… Märkligt att det kunde vara sån skillnad på några mil. Jaja, hoppas vi flår fler chanser snart!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>