Partner

maj 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Inlagt av Soulman, juni 19th, 2010

Klit över dagen

Efter avboka kristiflygare och ett antal helger utan vind så bestämde vi oss äntligen för att snabbt göra en ”Danmark över dagen”. Efter en del pusslande med barnvakter och mutning av svärmodern, så lyckades vi bli 4 gubbar som lastade oss in i Pelles buss tidig fredag morgon 18/6. Vi som drog i väg var Erik, Dária, Pelle och Martin.

Prognoserna blev bara bättre och bättre med mer vind, vågor och klarblå himmel.

Väl framme, så vart det V-NV, och vi spotcheckade Middles närmast piren och längst ner samt Hamborg. Vi beslöt oss dock för att köra närmast piren, då vinkeln blev bättre där samt att vågorna skulle bygga upp än mer under dagen.

Vi riggade 4,0-4,2 och brände ut. För de flesta av oss, utan ”Kap Verde Pelle”, så var det 1:a vågdagen för året. Det tog ett par timmar innan vi trimmat in oss i vågorna och började leka för fullt. Erik matade bakåtloopar och var än en gång nära att sätta ett par. D’aria slet innan han fick trimmat in körningen då han fick rejäl fart på åkningen. Pelle körde som vanligt stabilt med högre tempo än oss ”ungdomar” och loopade framåt och plockade vågorna lite längre ut. Mart tog tillbaka gamla table-tops och provade vertikala klipp på vågen.

 ”Klit-över-dagen” vart en riktigt lyckad resa. Vädret, vinden och bara att komma till Danmark är underbart. Lär definitivt bli fler tillfällen med tanke på att man kan åka på riktigt stabila prognoser och det rätt ofta är mycket mer vind i Danmark.

http://vimeo.com/16032266

8 kommentarer tillKlit över dagen

 • ted

  Gött gubbar! Men var e bilderna? = )

 • Erik Solum

  Vi var ju tvungen att framkalla bilderna först =D

 • Basse

  Fett med tjockt (så skall man tydligen snacka och skriva om man är ung) gubbar! Jag kollade mätaren och såg att ni skulle få en fin dag.
  Fixa ut lite rörlig media nu så man får gotta sig ännu mera!

 • ted

  Ser ju riktigt jääla nice ut! Grymma bilder, ser magiskt ut. hmmm man blir ju så sugen. Hur var vinkeln när det ligger på v-nv? Såg iaf ut att vara lagom storlek på vågorna för en glad amatör som mig = ).

  Om man amputerar benet ovanför knät så kan man ju inte ha ont i knät längre… ska fundera på det… ha ha

  Håller med basse… Fram med stryprånk porren nu!! = )

 • Solum

  Det låg på NV och vågorna ute på gick nästan rakt med vinden så det var svårt att rida de stora. Vi valde därför spotet närmast piren för här vred vågorna in bättre längre in. Här kunde man få ett par svängar men man hade hoppats på vind mer mot väst. Det var ändå grymt bra och ville man hoppa så var det grym träff. Vi har lite film men det blir ingen proffsrulle direkt. Skall se om jag kan få ut en filmsnutt ikväll…

 • ted

  Fan alltså…. blir ju tårögd när jag ser bilderna… det är så vackert… snyft..

  ”Klit över dagen” är nog grejen inget vel med stugor som ska städas, ingen större planering och man får garanterat vind och vågor. Finns det inte något liknande erbjudande för lördag-söndag? Bara att dra med sig tältet i så fall. En natt pallar man ju i tält.

  För övrigt så ser det inte ut att vara mycket folk på bilderna, är det en mästerlig fotograf eller var det helt enkelt lite folk ute?

 • Solum

  Det var inte mycket folk. Vi träffade en skåning, sedan var resten tyskar, inte en dansk…
  Ju längre det led utöverdagen så droppade folket av pga trötta kroppar och ökande vind. Sista vändorna var vi helt ensamma.

 • Solum

  Filmen, förresten, ligger färdigediterad i moviemaker på min dator sedan i söndags, men den vägrar att göra film av projektet! Jag har testat massor av manövrar men den reagerar på något i filerna från kameran :C
  Jag skall testa ett par saker till annars får jag nog dra hem en Pinnacle och göra om det men jag har liksom tappat suget….

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>