Partner

juni 2024
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Inlagt av Soulman, juni 12th, 2010

Bohusgranit

Efter att ha bomkört till detta nordliga spot för två veckor sedan så var det dags för en ny chans och denna gång med en stensäker prognos. Det var jag och Pelle. Vindmätaren  i brofjorden låg på 16,4 och 243°. Efter den mödosamma vandringen med prylarna ner till vattnet så  hoppade vi från den röda graniten ner i det blå vattnet i solskenet. Detta ställe är mäktigt. Med bra trycka seglet kom man ut till revet på 2-3 vändor. Vi hade inte riktigt koll på var det var bäst vågor och vi letade runt lite innan vi hittade rätt ställe vid grundet. Det var rak on shore så det var lite svårt att rida vågen men med en del kämpa så fick man till 1-3 svängar. Ibland kommer ett set med 3, ibland bara en och riktningen kan variera något så det är lite lurigt. Jag fick faktiskt en sväng när jag gick upp på toppen och vågen slöt ihop så jag fick en lång sväng i velodromen som bildades. Pelle markerade sitt revir genom att som första hopp bränna av en klassisk hög killer-loop som gick helt fritt och landade perfekt. Jag har faktiskt slutat kalla honom för farbror Pelle eftersom vi inte är purunga vi andra heller. Han är numera storebror Pelle. Det blev lite table top, framåtloopar och bakåtförsök förutom vågridningen.

Vi hade lyxen att få dit Ted med kamera till platsen för att ta några bilder. Jag tycker att det var en riktigt bra dag med tanke på vad vi hade för alternativ för denna vindriktning. Pelle klagade  lite men det var nog de två whiskey-glasen som intogs kvällen innan som var orsaken. Storleken på vågorna slår de flesta ställen som jag seglat så jag väntar på en dag med SSV-SV eller NV så kan det bli riktigt bra, jag menar epic!

8 kommentarer tillBohusgranit

 • Björn

  Ser brutalt ut på bilderna. Härligt att se!

 • Grymt kul att se hur det ser ut där en dag som ni var där. Och gott att ni fick segla lite vågor. Hoppas att det kan funka när man själv är i området någon gång vill ju också vara med där.

 • Mart

  Sista bilden ger lite rå känsla- skall vi ändra namn och kalla Haby ”Jaws” och så börjar vi hetsa om vem som ger sig djupast in i brytet…;-)

  Hur som, riktigt roligt att Ni fick kört och fortfarande har hoppet uppe. Själv så fick jag bakfulla gubbar ur huset runt 16:00 för att ladda upp för nästa kallas 18:00, en dubbel fest- inte ofta nuförtiden men alltid trevligt det med…

  Nu är jag dock ruggigt sugen på surf, vi får se vad helgen bjuder på, verkar vara lite NO på G.

 • Solum

  Vi var ute och kände lite på de yttre bryten. Jag tittade bort mot Pelle en gång och då exploderade en våg mot klipporna och gav nog en kaskad av vattensprut som var 15m hög. En mäktig syn. Annars är det bara vågor som slår åt alla håll där ute. De bra vågorna hittade vi en bit in. Det bra är att det renar upp vattnet så att det är inte mycket krossbana på insidan.
  Lite kul på bilderna att se havet utanför med sina vita toppar, ser lite ut som avlägset alplandskap. Ni får hänga på nästa gång!

 • Micke

  Helt underbart!! Själv satt jag på ett plan hem från Italien och att gå ner för landning i 17m/s är inte lika kul som att vara på brädan jag lovar!!!

  Gillar sista bilden skarp, den vågen som bryter ut till höger upp på klipporna där vill man inte vara :-). Kul att ni fick hyfsat surf så ser jag fram emot en klubb-träff där ute när det är rätt förhållanden!!

 • Mart

  Erik,
  Du får nog ta sista bilden och slänga ut på konfen och skapa lite mystik om Haby, samt din skrivelse. Vi måste verka lite kärvare och mer Hard Core här uppe i Bohuslän än alla sand-baggar som bara surfar rena släta vågor och side-shore. Ren och skär hård granit i hårda bohuslän, så är vi tillbaka på kartan som Sveriges största och tyngsta vågor och alla ”Epic/Logo/mystery gubbar” börjar utforska brytet mot berget och får käka på mast-spise-maskinen 🙂

 • Micke

  Hahaha ja nog e det en mast-spiese-maskin Lenny hittade en rigg med bruten mast inne i en av vikarna när vi snorklade där för ett par år sedan 🙂

  Dock ska man nog hålla låg profil stället tål inte många surfare och man vill inte riskera att det kommer fel folk och stökar. Kommer en hel del norrmän dit emellanåt har varit runt 15 st där ute och då e det ”sketfullt”

 • Stefan

  Brutalt, fantastiskt! Dock blir jag inte riktigt klok på var ni är. Är vi fortfarande på ”andra sidan bron”?

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>