Partner

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Inlagt av Micke, oktober 4th, 2010

Danmark 24-26 Sept

Då va det dags för oss stackare som inte kunde åka med till DK när det va PWA att få en tur till detta underbara land. Det va jag (Micke), Martin, Fredrik och Erik som åkte, Erik förtjänade ju inte det riktigt eftersom han va över på PWA men snälla som vi är släppte vi in honom i bussen.

Vi samlades i Ljungskile för avfärd vid 16 tiden. Efter mycke pepptalk och prognos analyserande och MÄNGDER med mat på buffen så la färjan till i pölseland och vi kunde fortsätta vår bussfärd. Iom att jag stod för iPoden fick jag DJ tjänsten vilket jag tyckte/trodde skulle bli trevligt, alltid härligt att sprida kärlek i form av bra ny musik och det fanns gott om bra musik vill jag lova. Men det visade sig vara en brutal uppgift. Jag började mjuk med lite gamla goa Pearl Jam, Alice in chains klockren surf- och bilåkarmusik. Stämningen va på topp alla sjöng och va på hugget då helt plötsligt tog jag ett ödestiget beslut, jag spelade en låt som ingen annan i bussen hade hört…..stämningen i bussen sjönk och helt plötsligt utbrister kapten Mart ”ENGAGERA DIG FÖR F**N” följt av tystnad. Jag fann mig snabbt och på 2 röda fick jag ut Pearl Jam i högtalarna igen och man va gudomlig DJ igen ☺!

Men skit i det, de va ju ingen musikresa vi skulle ju surfa! På lördag vaknade vi till fint vänder och 0 vind duktigt nervösa kollade vi prognosen och det visade sig att vinden skulle dyka upp runt 14tiden så vi tog en lugn frukost för att sen gå ut och nörda sönder fullständigt. Erik hade snöat in på långa tampar och smittat Fredrik så det va byte av tampar som gällde. Sen skulle det analyseras skillnader på master, Erik o Martin riggade sina Boxer 5,8?, lika segel på olika master. Efter en riktigt djupgående analys ryggades det ner och alla va laddade att dra ut och reka.

Vindriktningen va NO och då skulle bunkers vara bra så vi åkte det och kikade, riktigt stora och fina vågor, ordentligt shorebreak och dåligt med vind…..vi åkte vidare. Uppe vid musselrevet såg det också bra ut inte lika rena linjer men stora fina vågor och medans vi stod där så ökade vinden från ca 5-13 s/m på nolltid. Vi tryckte i oss lite lunch och slängde oss iväg. Kollade till bunkers igen då vinden ju kommit, det va 2 danskar ute varav en va på väg upp vinden låg för mycke off där så den kom inte åt så vi beslutade för att dra upp till revet. Vi riggade 5,0-5,3 och traskade ner till beachen, Martin va tok-laddad och stack ut först och tänkte sen, vilket resulterade i tvättmaskin. Det va riktigt stort och vinden va lurig fullt tryck på stranden och några meter ut sen dog det i brytet och kom tillbaka utanför. Det va bra vinkel side – side-off och som sagt riktigt fina vågor men iom att vinden va av och på så va det fler som spolades än som stod på brädorna kändes det som. Vi va alla lite försiktiga efter Martins tuffa start och det övriga vi såg på vattnet men Erik och Fredrik drog ut själv tog jag livräddar rollen(fegis rollen) på land! Det va riktigt fina vågor som plockades men det blev också en hel del spolningar och ”walk of shame”. Mannen för dagen va helt klart Erik som körde på bra där ute!

Lördag kväll analyserades det och laddades med mycke mat, lite dryck och mycke sömn Martin tog täten och hoppade på sovtåget vid 21,30 ☺.
Utvilade och laddade som aldrig förr vaknade vi på söndag, prognosen sa mer vind(mer åt nord=ren side) och lite mindre swell vilket lät helt idylliskt. Småpöjkarna i omgivningen gick ut med 3,6-4,0 så vi stenhårda granitpöjkar gick ut med 4,0-4,5 det va riktigt bra alla hade perfekt drag, förutom Fredrik som körde 4,0 och hade tunt ibland. Vågorna va lite mindre idag men fortfarande bra under dagen minskade dom och det blev lite mindre rent men som sagt hela tiden bra. Kändes riktigt bra för oss alla att gå ut då det va mer hanterbart än tidigare och det gick betydligt bättre för alla och det simmades mycke mindre. Martin och Erik va riktigt grymma på att plocka dom stora fina vågorna och det va riktigt bra vågridning från båda, även loopar revs det av ett par gärna när den andre va i närheten ☺. Jag och Fredrik slet mer med att hitta vågorna men när man väl fick träff på en våg så va det ju himmelriket, faan va kul det är med side-shore. Fick inte tag på någon av de stora men dom mindre räckte gott och väl för att frälsa mig. Vi körde tills vi krampade ihop och det blev till att hetspacka för att hinna med färjan hem!
Helgen kan summeras med ett ord: IDYLLISKT!!

(Klicka för större bild)

/Micke

6 kommentarer tillDanmark 24-26 Sept

 • Solum

  Härlig berättelse Micke! Hittade några stavfel i texten…. Skojade bara! ;D Gött att du engagerar dig!

 • Micke

  Ja e det något jag lärt mig så e det att jag ska engagera mig :-)!

  Läste igenom hela texten för första gången nu och min gamla svenskalärare skulle inte vara brutalt stolt men va f**n man kan ju inte vara bra på allt, musiken e ju min bit :-)))

 • Mart

  Micke, du var resans hjälte. Stackare som måste stå ut med oss gamla stofiler, men du lurade ju snabbt ut trickset hur man lugnar oss med musiken 😉
  Sen var det gött att du tog dig mod att gå ut på lördagen för att mentalt bryta sönder din livräddar roll och bli riktig hårding. Dessutom så vart du ju inte ens blöt i håret, du stod ju som en kork och bara gled ut genom brytet. En annan vart ju helt smashad och nitad av vågorna och hade ”en såndäringa dag man inte vill uppleva…och var bara kass som sporten bjuder på ibland”
  Sen var ju söndagen 100% tvärtom. Helt underbar och rena paradiset. Fattar inte att vi satt inne i bussen och tyckte det var lite kallt och blåsigt ute innan vi väl kom ut. När vi väl var på vattnet, var det ju ingen som ville in. Att sedan behöva vika sig och åka hem kändes förfärligt… Denna sporten har en skum hook att sätta sig på hjärnan med fetesmile och bara må bra-känsla
  /Mart

 • D´Aria

  Gött Micke du fick med allt, bra skrivet trots allt! Hittade inget foto med de där riktigt goa vågorna men så var det mer fokus på surf än media denna gång.

 • Solum

  På bilden från bunkers ser man några små vågor där ute. Sedan får man se ett litet segel och man inser att det ändå är lite storlek och kraft i vågorna…
  Gött med bilder! Det verkar ju vara ok skärpa på de bilderna som jag smattrade iväg?!?
  Förresten Daria, du har lite smulor i mustaschen!

 • Joakim

  Grymt kul att få se lite bilder och film från er fullträff i Dk. Och ni hade en skön tripp utifrån den trevliga läsningen. Jag hoppas verkligen att jag kan följa med nästa gång.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>