Partner

april 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Inlagt av Berra, april 10th, 2012

Nytt och gammalt i harmoni

Då var vi igång med andra året i Berras nystart. Efter en intensiv försäsongsträning med 3 km löpning 3 ggr samt 2 skidresor med enbart rödvin och slalom i dagarna fem var nu kroppen redo för sommarsport.

I fjol insåg jag min nya matchvikt i allra högsta grad påverkat bärigheten hos mina brädor. Min ”stora” bräda är liksom varken stor eller liten…och den lilla tål inga vindhål. Jag var länge inne på att den nya stora brädan skulle bli en supersportbräda, men ett infall för några veckor sedan resulterade istället i en begagnad 110 liters Fanatic Skate. Med sina 66,5 cm och hyffsat platt rocker hoppades jag på goda lättvindsegenskaper. Väl inköpt jämfördes rockern. Shiften är helt klart en mega vågis. Inte undra på att den är underbar att svänga men rejält trög i lättvind.

Med familjen på Ullared och 12 m/s syd på Onsalamätaren bar det av mot Torkelstorp. (10 m/s väl ute på vattnet) Nu var det dags att prova teorin i praktiken.  2010 års skate kombinerades med ett 1999 års 5.0:a. Dräkten var monterad hemma i stugvärmen  så nu var det bare och åk. ( kl. 17:30)

Nytt och gammalt i harmoni

Det är stenigt och långgrund i TT så trots att man har bilen 3 meter från vattnet blev det en promenad på piren innan sjösättning. Väl i vattnet konstaterade jag snabbt att brädan var så lätt driven som jag trott och har man inte försökt sig på freestyle i 20 år kan man vänta någon månad till. Istället njöt jag av hur busenkelt det var att vända torrskott med en 66,5 cm brygga.

Men plötsligt händer något. Pang och vips ligger jag i vattnet och selen bredvid. Jag hoppades på bomhaveri men kunde konstaterade istället att ”snabb” kroken, som nu förtiden av ”okänd” anledning ofta monteras på sista hacket, hade lossat. Förnedringen var total och det var nu skönt att vara ensam i viken…

Efter många sköna repor började vinden att droppa och det var dags att slöra in till stranden.  Där möts jag av viktvästar, Carbon Art brädor och 8.6 kvadrat segel. Jag log och var nöjd att jag inte åter gett mig in i cambersträsket. TT-locals kan man ändå inte mäta sig med. Att kunna åka 5.0 i 10 m/s det är frihet det! Stora brädor e också toppen! Jag ser redan fram emot 160 liters premiären med Funstern.  🙂

TT 2012-04-10

2 kommentarer tillNytt och gammalt i harmoni

  • Erik Solum

    Berrra på fristajl-planka! Jag mycket skall man få höra! men man blir ju inte så överraskad längre nu när surf-Berra är med i matchen igen!
    5.0 i 10m/s låter ju alldeles för litet men jag tror att du har fått tag på en kanonbräda där. Vem vet, vi kanske kan hetsa dig till ett volcan-försök i Klitmöller!

  • Berra

    Problemet är bara att det står 0-15 år i matchen… men Volcan ser ju busenkelt ut för D-99 i feed your soul så Klittmöller borde vara rätt arena 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>