Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Inlagt av Berra, augusti 3rd, 2016

Pistat vid Kleven

Dagen tillbringades på Koster. Surfsup tråden plingade i bakgrunden hela dagen. Först när jag satt på 17:40-färjan mot Strömstad insåg jag bittert att ”oldboys träffen 18:00”, inte ens teoretiskt var möjlig. Jag fick sikta på solosurf i stället.

Vindmätaren på Hållö visade 13 vsv och det minsta som fanns till buds i takboxen var 5.8. Här skulle det bli åka av. Efter att familjen blivit utfodrad fick jag skjuts till Klevens ostliga spets. Efter snabb avlastning försvann bilen och tanken var att några slörar skulle ta mig tillbaks.

10 meter ut från land fick vinden grepp om seglet. Efter några minuters avslappnad tok-full-plan var ekipaget framme vid Dödholmarna. Det var dags för dagens första gipp. Underbart! Hållö och Kleven gjorde pisten lättåkt och det var bara att piska på ekipaget i motsatt riktning. Väl åter vid Kleven var det snorplatt och med gött tryck i seglet var gippen som att skära i smör. Euforiskt kunde jag repetera detta om och om igen och konstaterade att det inte var en tillfällighet.
Surfet rundades av, i solnedgångens ljus, med några riktigt goa slörben hemmåt. När grejerna var uppburna hanns det även med ett kvällsdopp för att skölja av kropp och dräkt. Vilken dag!

1 comment to Pistat vid Kleven

  • Ted

    Låter härligt! Har spanat lite på sydkoster för där finns en jävla massa grund. Har du vart där och snokat eller sett något som har potential för vågsegling?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>